Torna la Rita

dijous, 18/09/2014 | Clubs, DJ, General, Música

1012093_222646844602991_421855108_n

Sens dubte, la festa revelació en l’ambient gai barceloní la temporada passada va ser ¡Qué trabaje Rita!, un format importat de Madrid però que a la nostra ciutat va triomfar i va créixer superant a la festa original.

Els responsables del sarau s’han pres uns mesos de descans després del comiat que van muntar coincidint amb l’Orgull Gai a l’annex del Palau Sant Jordi i aprofiten la festa de la Mercè per tornar a la sala on millor els han sortit les coses: la Sala Apolo.

Aquest diumenge celebren la seva reentré amb un cartell carregat, com és habitual, de transvestits de tot tipus però també amb dos duos recuperats del bagul dels records però que encaixen perfectament en la filosofia de la festa: Las Grecas i Baccara.

No deixa de ser sorprenent veure de tant en tant en el temple de l’indie barceloní a grups amb olor de naftalina que pugen a l’escenari disposats a donar-ho tot davant un públic entregat que no es pren els seus xous massa seriosament. Segurament, la majoria de vegades, aquests artistes no són molt conscients d’on s’han ficat però aquest és part de l’encant d’una festa que segur que viu un altre gran moment quan las Grecas (o més aviat les seves hereves) interpretin allò de Te estoy amando locamente.


I el mateix succeirà quan sigui el torn de Baccara -o el que queda d’elles-, una parella amb una història força particular que va tenir fins i tot el seu moment de glòria eurovisiva representant a Luxemburg el 1978 amb Parlez-vous français, tema a reivindicar i precursor d’una de les millors cançons de Girls Aloud. Evidentment, tampoc faltaran en el seu repertori les seves cançons més conegudes: Sorry I’m a lady i Yes Sir, I can boogie. El terra de l’Apolo tornarà a tremolar.


I tot això sense oblidar noms com La Prohibida, Debora Hombres o las Juanettes, una divertida parella de DJ barbudes -amb la inoblidable Jette Mansfield al capdavant- que es mereix triomfar a Barcelona d’una vegada com cal. La festa de diumenge, no ho dubteu.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús