Un taxi diferent

dijous, 17/07/2014 | General

Taxista©MDIAS

Quan entres al taxi de Carmen Moreno et sents còmode. És fàcil: és un Volkswagen Caddy de set places, no pot estar més net i té alguns extres que el converteixen en un vehicle especial com, per exemple, una tauleta connectada a internet que presta als seus clients perquè s’entretinguin durant el trajecte.

A més, aquest cotxe és el primer de la flota de Taxi Orgullo Barcelona, el primer grup de taxistes especialitzat en el turisme de gais, lesbianes i transsexuals que volen conèixer la ciutat i voltants còmodament sense tabús ni prejudicis. La impulsora del projecte té 44 anys i fa un any i mig que treballa com a taxista després d’haver sigut transportista durant gairebé dues dècades. Ella és de les que no els agrada la imatge casposa que de vegades desprèn el sector i des del primer dia ha intentat desmarcar-se oferint el millor servei possible.

“Potser des de fora no ho sembla, però el món del taxi és molt divers i hi ha professionals de tota mena”, ens explica. Un dia, parlant amb unes clientes lesbianes, es va adonar que estaria bé que existís un grup de taxistes especialitzats en el col·lectiu LGBT, que poguessin informar tranquil·lament sobre els millors bars on anar a prendre una copa o la sauna més concorreguda on acostar-se després de ballar.

A principis d’any es va posar mans a l’obra i en poques setmanes va reunir un grup de 18 taxistes, homes i dones, que s’han sumat a la iniciativa. “De moment, ens comuniquem per WhatsApp. Tots els dilluns una companya ens envia un document amb les millors propostes d’oci de la setmana. Estem al dia per informar-ne els nostres usuaris”, apunta.

I com és un taxi gai? Doncs, bàsicament, com qualsevol altre. “No espereu que us rebi Priscilla, la reina del desert, mentre sona de fons I will survive. O trobar-vos amb els seients i el volant entapissats de tigre com si fos una pel·lícula d’Almodóvar… O sí. Per què no? No tenim prejudicis i sí molt criteri i personalitat”, diu. Li han preguntat moltes vegades si un servei així era necessari. “Necessari no. Poques coses a la vida ho són, però una ciutat com Barcelona, cosmopolita, moderna, tolerant, creativa, àvida d’oferir coses diferents, mereix un servei com el nostre”.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús