10 motius per anar a veure ‘Merda d’artista’

dilluns, 30/06/2014 | General, Música, Teatre

 

mierda

Alegria! Els mateixos responsables de Pegados han tornat a la cartellera teatral de Barcelona amb un altre musical igual de divertit i sorprenent. Es tracta de Merda d’artista, un espectacle nou de trinca creat per Ferran González i Joan Miquel Pérez i amb direcció d’Alícia Serrat. Aquí teniu 10 motius per anar-hi.

Piero Manzoni. Podreu conèixer la història d’aquest famós artista italià que l’any 1961 va presentar una col·lecció de 90 llaunes metàl·liques amb 30 grams de merda que va vendre a preus desorbitats. Es pot fer un musical amb aquesta història? I tant!

Ferran González. L’actor català és el responsable de donar vida a l’artista protagonista. Poques vegades veure a algú cantar a la tassa del vàter amb la seva gràcia.

La partitura. La música de l’espectacle està molt bé i inclou unes quantes cançons enganxoses i divertides. També hi ha diversos homenatges a musicals clàssics. Els aficionats al gènere hi reconeixereu notes d’Els Miserables o Company, entre d’altres.

La Sofia. La representant d’artistes que interpreta Gemma Martínez –la infermera de Pegados- és un dels grans encerts de la funció. No podreu deixar de cantar Et menjaria el chocho. Gran moment lèsbic.

Aprendreu a empaquetar caca amb gràcia. El segon acte comença amb una de les millors cançons del musical, un número coral realment divertit que retrata una cadena de muntatge força particular. Escatològic? Sí, però realment efectiu.

Nanina Rosebud. Aquest és el nom de l’actriu que interpreta a la periodista Paola Pisani Riureu amb la seva dèria pels llops i amb els problemes que provoquen les seves mans seques.

Fareu un repàs a la història de l’art. L’espectacle inclou un número musical fantàstic que repassa de forma surrealista alguns dels moments més importants de la història de la pintura. Reflexionareu sobre el món de l’art i les seves formes. I a més, hi surt un ós panda…

Frank Capdet i Xènia Reguant. Els heu vist en molts altres musicals i aquí tornen a lluir-se. El primer interpreta al millor amic del Piero, l’Enrico Castellani. La segona és la promesa del protagonista, Apollonia Avaloni. Els dos dibuixen interessants contrapunts a la història.

Els músics. Joan Miquel Pérez al piano, Eloi López a la bateria i percussió i Paco Weht al contrabaix fan que tot soni de meravella. Quan cal, els tres músics s’involucren sense dubtar-ho en l’acció.

Perquè hi ha molt talent. Els responsables de la companyia Kaktus Music ja van demostrar amb Pegados que sabien com fer un musical. Aquell espectacle es va estrenar a l’Almeria Teatre i va anar creixent i creixent. Segur que a Merda d’artista també li espera un llarg recorregut. No us el perdeu.

Merda d’artista es pot veure al Teatre Poliorama fins el 27 de juliol.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús