Teatre amb orgull

dijous, 19/06/2014 | General, Teatre

casting

Ja fa un mica més d’un any que al Raval, en ple carrer d’en Robador, es poden veure moltes d’obres de teatre de petit format. Són espectacles d’una durada d’uns 15 minuts en una sala d’uns 9 m2 i amb un aforament d’unes 15 persones i un màxim de 4 actors. Cada mes, els responsables de la sala escullen un tema i el converteixen en l’eix principal dels muntatges. Durant el mes de juny, l’orgull –entès de totes les formes possibles- ha estat el tema seleccionat. I dins de la programació es poden veure tres obres de temàtica LGBT, fet bastant excepcional en la cartellera.

El primer muntatge que es va estrenar, a principis de juny, va ser Clóset, de Màrius Hernández, amb Ferran Castells, Francesc Cuéllar i Miguel Ángel Flores. En aquest muntatge dos pares gais reben una sorprenent i inesperada noticia del seu fill adolescent que provoca un autèntic terratrèmol a la família.

A partir d’aquest cap de setmana dues obres més de temàtica gai s’afegeixen a la programació. Suck.com és un text d’Àngel Amazares interpretat per l’autor i per Benja Toledo, i que tanca una trilogia dedicada al món del contactes per internet. Dos homes queden a través d’una aplicació de mòbil per tenir una relació esporàdica. Al començament sembla que tots dos tenen un mateix objectiu, però les diferències quant a preferències sexuals els fan explorar altres terrenys molt personals.

L’altre estrena és El càsting (foto), un text de Toni-Lluís Reyes que compta amb la participació de Marc Joy i Alfons Nieto. Es tracta d’una comèdia que explica la història d’un actor que es presenta a un càsting per un curtmetratge. La prova que li proposen és surrealista: un joc sexual difícil d’acceptar.

Aquestes són les obres de temàtica LGBT d’aquest cicle que també inclou altres espectacles interessants com ara un minimusical anomenat Tot esperant a Joel Joan on l’orgull també és part important en la trama. Si encara no coneixeu aquest espai del Raval, el cicle és una bona excusa per descobrir-lo. MiniTea3 permeten gaudir d’una experiència on el públic i els actors estan a tocar un dels altres i a un preu molt econòmic: només 4 € per funció.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús