‘Homonots’ sincers

dijous, 5/06/2014 | General, Llibres

soler-03

“És impactant el desconeixement de la història del moviment gai que tenen la immensa majoria de joves que omplen les discoteques de la nit barcelonina”, diu el periodista Francesc Soler (Roda de Ter, 1978). Per deixar constància escrita del passat i fer memòria es va proposar escriure un llibre que recollís el testimoni de diversos personatges que a més de ser homosexuals tenen en comú una altra cosa: han viscut la seva vida i amb les seves accions han ajudat a que la societat avanci en benefici de tots. El resultat és Homonots, un llibre publicat per Angle Editorial on Soler entrevista a deu gais destacats amb la voluntat de dibuixar la memòria col·lectiva de l’homosexualitat a Catalunya des dels darrers anys del franquisme fins a l’actualitat.

Els personatges escollits són el professor Jordi Llovet, l’excapellà Jaume Santandreu, el polític Miquel Iceta, l’activista Jordi Petit, l’heraldista Armand de Fluvià, el periodista Llibert Ferri, l’activista antisida Ferran Pujol, el director de cinema Ventura Pons, el dibuixant Nazario Luque i l’empresari Juan P. Juliá. Són deu homes de perfils molt diversos que se sinceren davant Soler i recorden moments importants en la seva trajectòria. “Tots han estat molt generosos i expliquen coses de les quals normalment no parlen”, apunta l’autor.

Amb la suma del seus relats obtenim un bon resum de la història del moviment LGBT a casa nostra en els darrers 40 anys. Podem conèixer els orígens d’algunes entitats, veure com han evolucionat els locals i adonar-nos un cop més que tot i que està clar que hem avançat molt, encara queda molt camí per recórrer.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús