The Good Son

dimecres, 28/05/2014 | Cinema


Aquest dimecres comença el DocsBarcelona i ho fa amb una pel·lícula impactant que planteja moltes preguntes. Es tracta de The Good Son, un film de la directora israeliana Shirly Berkovitz que explica la història de l’Or, un noi de 22 anys que decideix canviar de sexe a Tailàndia. El protagonista marxa al país asiàtic i es fa l’operació enganyant als seus conservadors pares, a qui fa creure que se’n va un temps a estudiar a Oxford i li subvencionen de forma involuntària el viatge i les despeses.

La pel·lícula està dividida en dues parts. A la primera coneixem la història del personatge principal gràcies a les cintes que ell mateix es grava. L’Or és un noi normal, sense gaires amics, que no es troba còmode amb el seu cos però que no s’atreveix a compartir el seu secret amb ningú. A la segona es on entra en joc la directora. Uns dies abans d’agafar l’avió, l’Or es va posar en contacte amb Berkovitz i li va deixar veure les seves gravacions. Segons explica la realitzadora, de seguida va veure clar que aquesta era una història que s’havia d’explicar. Va vendre el seu cotxe, va deixar la seva feina i es va gastar els seus estalvis per poder acompanyar a l’Or i seguir de primer mà i enregistrar la seva transformació a Bangkok.

La proximitat entre la protagonista i la directora fa que puguem ser testimonis directes d’aquesta història que no és només la d’un canvi de sexe. El film també parla dels secrets familiars, de totes aquelles coses que no ens atrevim a dir i compartir amb els nostres pares i germans però que a vegades tots saben tot i el nostre silenci.

De ben segur, The Good Son no us deixarà indiferents. Una proposta molt interessant per estrenar l’edició del DocsBarcelona d’enguany.

The Good Son es pot veure a l’Aribau Club el dimecres 28 a les 19.30 h; el dijous 29 a les 21.30 h; i el divendres 30 a les 17 h.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús