Els nois de la Rita

dissabte, 17/05/2014 | Clubs, DJ, General

foto entrevista

És, sens dubte, la festa revelació de la temporada. ¡Que trabaje Rita! és una de les grans sorpreses de l’ambient: un sarau dominical capaç de reunir més de 2.000 persones (i fer que paguin l’entrada) i programar artistes tan diversos i particulars com Yurena, Rebeca o Karina en una barreja de xou i sessió que ha resultat molt efectiva.

La festa va néixer el gener del 2013 a Madrid de la mà del DJ i promotor Mateo Franjo, propietari d’una franquícia que també s’ha estès a València i que aviat ho farà a Gran Canària. Però els responsables del sarau a Barcelona són dos amics fins ara aliens al món de la nit. Són el Ferran Poca i l’Ernest González, dos empleats de banca que ara dediquen el seu temps lliure a muntar cada mes la festa amb més transvestits per metre quadrat que es fa a la ciutat. “Teníem ganes de fer alguna cosa diferent i vam pensar que una festa era una bona idea. Algú ens va parlar de la Rita i vam anar a Madrid a conèixer-la de primera mà. El concepte ens va encantar i vam pensar que seria una bona idea traslladar-lo aquí”, expliquen.

Davant d’aquesta decisió, no només s’hi amaguen les ganes de passar-ho bé. També hi ha motius solidaris. Poca, expacient de limfoma, és el president de l’Associació Catalana Contra el Càncer Limfàtic ALICIA, una ONG que té la missió de lluitar contra aquest tipus de càncer mitjançant el desenvolupament d’activitats d’informació, d’investigació i de prestació de serveis als malalts i familiars. “Volíem recaptar diners per a la meva entitat i per a d’altres d’una forma divertida. I tot ha anat millor del que esperàvem”.

La festa es va estrenar a Barcelona a l’octubre. La primera edició ja va ser un gran èxit. “Hi havia ganes d’una moguda així. La resposta va ser fantàstica des del primer moment”, diuen. Des de llavors se n’han fet set edicions a la Sala Apolo i dues festes especials de nit, una al Poble Espanyol i una altra al Teatre Principal. En gairebé totes s’ha quedat gent fora. Mes rere mes,la proposta s’ha consolidat i els xous i els artistes han anat guanyant en importància: Maria Jesús i el seu acordió, Rossy de Palma, Pedro Marín, Leticia Sabater o Natalia són alguns dels noms que han passat per una sessió que acostuma a reunir un públic molt divers.

Tot i que la de diumenge serà l’última festa de la temporada a l’Apolo, els nois de la Rita tenen molts projectes al cap. Pel Pride, tindran la seva pròpia carrossa en la desfilada que creuarà el Paral·lel. I pel 29 de juny estan preparant un esdeveniment que si surt bé farà parlar molt. La sessió essencial, la de la tarda al Poble-sec, tornarà coincidint amb les festes de la Mercè. La Rita catalana té corda per estona.

¡Que trabaje Rita! diu adéu a l’Apolo fins la Mercè el dg. 18.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús