Copenhagen és una festa

dijous, 8/05/2014 | General, Música

Molta gent aliena al món eurovisiu no es pot arribar a imaginar la moguda que és el festival. Eurovisió és, sobretot, un gran programa de televisió. Però al contrari del que molts pensen no és només la gran final de dissabte o les dues semifinals de dimarts i dijous. Per a molts és una setmana intensa d’activitats de tot tipus.

Aquests dies a Copenhagen tot recorda Eurovisió. La ciutat és plena de cartells amb el lema de l’edició d’enguany: JoinUs. Tot està preparat per entretenir els milers de turistes de tot Europa i als 1600 periodistes acreditats de 80 països diferents que aquests dies inunden la ciutat.

eurovillage2

Encara que les primeres delegacions van arribar aquí i van començar a assajar el passat 28 d’abril, els actes oficials van arrancar diumenge passat amb la cerimònia inaugural. Aquesta va tenir lloc a l’Ajuntament, al centre, on també es troba l’anomenada Eurovision Village i la Fan Mile. Allà tenen lloc activitats durant tot el dia: des de concursos de karaoke a tallers infantils o actuacions dels artistes de totes les delegacions.

A la nit, un dels epicentres de la festa és l’anomenat Euroclub, instal·lat aquest any la discoteca Vega. Allà es reuneixen fans i periodistes fins a altes hores de la matinada per ballar tots els èxits eurovisius i assistir a actuacions sorpreses dels concursants d’aquesta edició.

lille_vega_floor_01

També al centre, en un edifici anomenat Huset-KBH, està l’Euro Fan Cafè, el paradís per a qualsevol fan del certamen. Allà hi ha diversos espais amb noms tan particulars com Boum Badaboum Bar, Disco Tango Club o el La La La Lounge. Durant tot el dia es poden fer coses: participar en concursos, veure documentals i pel·lícules o parlar i debatre tot el dia sobre el festival. En aquest espai també va tenir lloc dimecres a la nit una de les festes més populars: la que organitza cada any la OGAE , la xarxa de clubs de fans d’Eurovisió de tot el món. La festa va comptar amb l’actuació de molts dels concursants d’aquesta edició: des dels representants grecs o francesos a les cantants sueca i portuguesa.

Com és lògic, l’ambient gai de Copenhaguen també s’ha apuntat a la festa i disposa d’un programa d’activitats propi. En tots els bars hi ha cada dia festes temàtiques. I fins i tot hi ha una plaça anomenada Rainbow Square on s’organitzen actes i on es pot seguir tot el relacionat amb el festival en una pantalla gegant. A més, un dels clubs gais més recordats de la capital danesa, el Club Pan – i que va tancar fa uns anys- ha obert de forma especial durant una setmana per absorbir bona part dels fans gais que aquests dies visiten Dinamarca. És absolutament impossible arribar a tot.

la foto 2

I tot això sense parlar de la zona on el concurs es desenvolupa: l’Eurovision Island, una autèntica illa on hi ha l’antiga drassana on s’ha construït l’espectacular escenari de l’edició d’enguany. Serà allà on el dissabte els 26 països presents a la final defensaran les seves propostes.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús