La reina de la festa

dimecres, 30/04/2014 | Clubs, DJ, General

nuria

Cada any centenars de noies de tot el món viatgen a Barcelona a l’agost per assistir al Girlie Circuit, el festival lèsbic més gran d’Europa. Durant sis dies, dones lesbianes i bisexuals poden ballar house i techno en festes molt ben produïdes.

Però durant la resta de l’any l’oferta a Barcelona no és tan potent. Per aquest motiu és una bona notícia que Matinée es tregui de la màniga una nova sessió puntual només per a elles anomenada Girlicious. L’estrena serà dissabte a El Latino, la sala petita del Teatre Principal i una de les protagonistes serà un nom ben conegut en l’ambient lèsbic de la ciutat, Núria Scarp, una DJ cada cop més popular.

Scarp és de Sitges, té 27 anys, i punxa des del 2009. Malgrat la seva edat, és una autèntica veterana del circuit lèsbic, “una gata vella”, segons les seves pròpies paraules. Des dels 16 anys ha treballat de cambrera i promotora en saraus i locals mítics com la Legend Party, el DMer o la Silk. En aquesta última festa va ser on va conèixer la que per a molts és la DJ espanyola més potent del moment, Lydia Sanz. “Mentre servia copes em fixava com punxava i em va picar la curiositat. Ella em va animar a posar-me darrere dels plats”, recorda.

Des de que va iniciar la seva carrera de DJ, Scarp no ha deixat de formar-se. En aquest temps el seu estil s’ha anat definint: va començar amb el house i ara aposta decididament pel techno. “Està molt bé que apareguin noves propostes com el Girlicious perquè així les noies s’acostumen a escoltar més estils electrònics”, apunta.

En els últims anys ha format part del cartell de totes les festes de lesbianes que existeixen a Espanya però cada vegada la criden de més llocs i sessions amb públics més heterogenis. Actualment és la resident del Sweet Pacha de Sitges i el Teatre Principal. Allà s’ha d’adaptar al públic de la sala i no pot “fotre tanta canya” com li agradaria. Però està molt satisfeta amb totes les oportunitats que li estan sorgint. El seu objectiu principal: seguir omplint la pista de ball.

‘Girlicious’ tindrà lloc el dissabte 3 al Teatre Principal des de les 24 h.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús