Criatures de la nit

dijous, 24/04/2014 | Clubs, DJ, General

Hagamos la vedette

Diuen que són l’anti-Rita. I no perquè tinguin res en contra de la popular festa que un cop al mes omple la Sala Apolo. Ho són perquè el seu rotllo és molt diferent. A Hagamos la vedette no hi ha transvestits cañís. Mai no hi sonarà Karina o hi veureu a una imitadora d’Isabel Pantoja. Ells són més de Skrillex, Rob Zombie i Marilyn Manson. És una festa pensada per al públic queer més fosc, aquell que es mou en saraus com el Nocturna, el Virus o en les sessions dark del Moog. Dissabte celebren la quarta edició de la seva festa -plena de roba de color negra però també de purpurina- al bar del Generator, l’hotel i hostel del carrer Còrsega.

Al capdavant d’aquesta sessió hi ha una divertida parella d’amics formada per dues criatures de la nit que es fan dir Noemí del Averno i Jordan Von Dage. Són una perruquera i un maquillador addictes als tatuatges que, farts de no trobar una proposta on s’hi sentissin del tot còmodes, van decidir posar en marxa el seu propi sarau, “molt marica” però amb la música que a ells els agrada i que els costa escoltar en altres llocs, des de Die Antwoord a Porcelain Black però amb concessions, si cal, a Raffaella Carrà o Rihanna.

El nom de la festa va sorgir per casualitat l’estiu passat mentre ballaven al Sidecar, i es van estrenar amb èxit al setembre al Demonix de l’Hospitalet. Allà es van fer dues edicions del sarau, la més destacada, la segona: un homenatge a The Rocky Horror Picture Show on es van presentar vestits de Frank N. Furter i de Columbia. El passat mes de març es van traslladar al Generator, on esperen quedar-se molt de temps i repetir una vegada al mes. A cada sessió hi ha actuacions cabareteres, però bastant alternatives.

Amb ells ja han fet la vedet artistes com la Perlita de Rubí i el Payo Martex i els Synthetic Kingdom, una andrògina parella que es mou en el terreny de l’electropop i que també actuarà aquest cap de setmana. Com és habitual, Von Dage exercirà de mestre de cerimònies i esvalotarà un galliner que també us encantarà si sou dels que no us perdeu cap edició del FEA o assistiu al Festival Gente Joven i us dediqueu a llançar gots al jurat.

‘Hagamos la vedette’ s’instal·la Generator el dissabte 26 a les 22 h.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús