L’home que cantava al fons

divendres, 14/03/2014 | Clubs, DJ, General, Música

RafaParlo per telèfon amb Rafa Spunky poques hores després de l’entrega dels Oscars. Tinc curiositat per saber si ha vist la pel·lícula que ha guanyat el premi al millor documental, A 20 pasos de la fama, un film que ens descobreix les coristes que, des de l’anonimat, van acompanyar i van ser imprescindibles per a les carreres de grans artistes. No l’ha vist encara i no li crida especialment l’atenció. El Rafa és el cantant que des de finals dels anys 90 acompanya Fangoria a l’escenari, grup que divendres i dissabte actua al Barts amb la seva nova gira Música, gogós y policromía. Ell és la veu que arriba allà on no arriba Alaska i és, sobretot, un home discret. Ho té clar: “Estic molt còmode al darrera. No m’agrada el protagonisme. Sóc on vull estar”.

Sembla que el Rafa és un tipus humil. També li fa vergonya parlar de la seva fama de sex symbol entre la comunitat bear. Però del que no hi ha dubte és que és un artista amb talent. Ha publicat tres discos en solitari. L’últim, titulat Mutaciones, se’l va autoeditar a finals del 2012. És pop en castellà que té petites joies com Para tí, una cançó amb so Motown que mereixeria molta més repercussió. Tot i que ha publicat diversos senzills, encara no l’ha presentat mai en directe. “Tinc la maledicció dels músics. Cada cop que em plantejo fer un concert em marxa algú de la banda”, diu. Però no té pressa. “Potser sóc un romàntic però a mi m’agradava quan els discos et duraven un any i mig. Ara sembla que només puguin durar dos mesos”, apunta.

El divendres Spunky complirà amb Fangoria al Paral·lel i després continuarà la festa a La [2] de l’Apolo. Allà serà l’estrella convidada de la sessió gai indie Somoslas i mostrarà una altra de les seves facetes, la de DJ. “Jo visc de punxar i no dels concerts. És molt més regular que les gires. Poso música disco, molts temes dels 70, pop de tot tipus i de totes les èpoques i, de vegades techno”. Amb una mica de sort també cantarà. Tot i que si ho fa no serà cap dels seu temes. “No m’agrada posar les meves cançons. Però m’agrada tenir un micro a prop. Si la nit s’anima, poso una base i m’arranco a cantar. Pot caure Donna Summer, Abba o Kylie. Depèn del meu estat d’ànim”. No us el perdeu. Només per una nit l’home que canta al darrere es posarà al davant i deixarà que els focus l’il·luminin.

Rafa Spunky us farà ballar al Somoslas divendres 14 a La [2].

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús