Una alenada d’aire

dijous, 6/02/2014 | Clubs, DJ, General, Música

pedro-marin-1

A principis dels 80 va néixer com a ídol d’adolescents i va viure l’èxit massiu en un moment daurat de la indústria musical. No va dubtar a jugar-s’ho tot declarant-se bisexual quan les nenes el perseguien, i no s’ho va pensar a l’hora de rebutjar el joc de les multinacionals en el seu moment de més popularitat. Pedro Marín és un artista amb una trajectòria interessant. I tot i que viu a Barcelona, és car de veure. Aquest diumenge, però, farà una excepció i tornarà a cantar en directe. Serà en la quarta edició de la festa ‘¡Que trabaje Rita!’ a la Sala Apolo.

“Tot i que vaig formar part del mainstream, mai no m’hi vaig sentir còmode. Estic molt millor en el món underground’, ens explica Marín des del seu loft al Poblenou. Fa quatre anys que hi viu després de haver-ne estat 20 voltant pel món i vivint en llocs com ara Bali, Cap Verd o Castellfollit de la Roca. Després de treballar exportant mobles o en un banc, el 2005 va decidir tornar com a artista independent. Va publicar un àlbum de versions, Diamonds (2006), al que van seguir dos discos entre l’electropop i el glam rock, Pulpo negro (2007) i I will glam (2010). A finals de l’any passat va treure al mercat Hombre mecánico (2013), un treball molt més pop i on ha recuperat un parell de temes antics. A poc a poc, es reconcilia amb el seu passat.

La seva actuació a la Rita de diumenge serà especial. Primer, perquè serà el primer cop que puja a cantar en un escenari des del 2010. “No tinc previst presentar en directe l’últim disc. No m’interessa”, diu. Segon, perquè és molt conscient d’on va i actuarà en conseqüència: “Sé que és una festa on la gent va a divertir-se, així que cantaré el que els nois de l’organització em demanin”. Queda clar que cauran alguns dels seus èxits dels 80, i en especial, Aire, el seu gran hit, una cançó que des de que va tornar ha interpretat en contades ocasions.

Amb Marín es viurà un dels moments àlgids de la nova edició de la festa. Però no serà l’únic. La sessió de diumenge serà la més gran i llarga –vuit hores- de totes les que s’han fet fins ara. També hi passarà la Terremoto de Alcorcón i una bona colla de transvestits. I per primer cop el sarau també ocuparà la sala petita del club de Nou de la Rambla. Si us canseu del petardeig, al pis de baix podreu ballar house i altres ritmes electrònics de la mà del DJ brasiler Thiago Oliveira. Carregueu-vos d’energia perquè aquesta vegada la Rita ve forta.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús