La ploma d’AB Soto

dijous, 6/02/2014 | Clubs, DJ, General, Música

AB1

És un cantant nord-americà d’origen llatí que cansat d’amagar la ploma va decidir que es volia expressar-se lliurament. S’anomena AB Soto i en poc temps s’ha fet un nom en l’ambient més underground dels Estats Units. Allà el coneixen com el Cazwell de la costa oest. Dissabte serà el protagonista de la festa Candy Mix, la nova proposta que s’han tret de la màniga els nois de la Rara, Jordi Chicletol i Carlos Tvmnstr. Des de Los Angeles i via Skype, abans de viatjar a Barcelona, el raper ens ha parlat de la seva trajectòria. Dissabte el podreu veure al Cabaret Berlín.

Com definiries la teva música?

M’agrada dir que el que faig és un so visual. M’encanta el disseny, la roba, l’art, la música dels 90… moltes coses que vull que es reflecteixin en la meva proposta musical. Faig temes de pop dance on parlo de coses que em preocupen i que m’inspiren.

Et defineixes com un artista gai militant. Quin és el teu objectiu?

La meva meta és ser honest i autèntic. Vaig treballar a Hollywood molts anys com a ballarí i havia d’amagar la meva sexualitat. Sí, jo tinc ploma. I me l’havia de reprimir per semblar més masculí. No m’agradava. Em vaig cansar. Jo vull expressar-me com sóc. Vull cantar i ballar a la meva manera i que altres nois com jo vegin que és possible. I ara, amb el meu projecte, ho puc fer. Ningú em pot dir res. Ningú em reprimeix.


En quin moment vas decidir que volies deixar de ser ballarí i començar a cantar?

Vaig treballar molts anys fent anuncis, xous en directe amb artistes coneguts, molt càstings… i sempre vaig ser diferent. Un dia vaig veure clar que no volia estar més al darrera de l’escenari. Jo no vaig néixer per estar allà! Jo estic fet per estar al davant. Havia de perseguir el meu somni.

En alguna ocasió has dit que el teu objectiu es mostrar la diversitat de la part més marginal de la comunitat gai. Com ho fas?

Amb la meva imatge vull ajudar a trencar estereotips. A Hollywood tothom té una imatge dels gais que la mateixa industria ha ajudat a crear. S’imaginen un tipus d’home molt concret. I al món gai hi ha de tot. Vull ensenyar al món que som molt més que el que veuen per la televisió. Un dia jo puc actuar d’una forma molt femenina i al dia següent puc voler lluir tot el meu pèl corporal. Tots som únics i diferents i això està molt bé.

Quines són les teves influències?

M’inspira molt la música dels 90. Quan era adolescent escoltava molt rap. Aquest estil em va influenciar molt però en cap moment em vaig imaginar que jo acabaria sent un cantant de hip-hop! També m’inspiren molt les històries de gais militants, gent que va venir a San Francisco als 70 i que van lluitar pels nostres drets, com Harvey Milk. En general, les històries relacionades amb la comunitat gai m’inspiren molt.

Com serà el xou del dissabte?

Serà la segona vegada que actuo al Cabaret Berlín. Ja hi vaig ser l’agost del 2012 i em va encantar l’energia que es respirava a la sala. Ara tot serà més espectacular, amb molt més ball i molt més drama! Presentaré els temes del meu últim disc, Fag Out, Vol. 2


Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús