Renovar-se o morir

divendres, 10/01/2014 | Clubs, DJ, General

Botànic

Al Gaixample no paren d’obrir i tancar locals. Hi ha clàssics que funcionen passi el que passi. Però també hi ha bars de copes que no acaben de trobar el seu públic i duren menys que les entrades per al concert de Beyoncé al Palau Sant Jordi. Us presentem tres locals que han obert fa poc i que arriben amb ganes de fer-se un lloc en el complicant món de la nit barcelonina. Tots tres estan ubicats en espais on hi havia negocis que han ja han passat a millor vida.

El Botànic (Muntaner, 64) va obrir portes a finals de novembre i ocupa l’espai on hi havia el Black Bull. Al capdavant hi ha un professional del màrqueting, el Peter Newitt, un britànic que fa catorze anys que viu a Barcelona i que ha deixat enrere la seva professió per posar-se al capdavant d’un ambiciós bar de copes. Ha fet una bona reforma: ha recuperat la ceràmica i la pedra que hi havia a les parets, i ha decorat l’establiment amb un munt de plantes. De fet, el tret diferencial del Botànic i la seva gran aposta de futur és un patí ple de vegetació que ocupa bona part de l’interior d’una illa de l’Eixample i que a partir del mes de març tenen previst omplir de taules i cadires i obrir al públic. No sigueu tímids i accediu fins al final d’aquest local allargat: la vostra sorpresa serà majúscula. De moment, obren tots els dies a partir de les set del vespre però en un futur també obriran al matí com a cafeteria.

Allà on hi havia el Mat Bar –i pràcticament amb la mateixa decoració- hi ha des de finals de novembre Maduros (Consell de Cent, 245 bis), bar de copes adreçat als més grans de l’ambient. Els responsables són el Joaquim da Silva i el Juan Miguel Rubio, una parella que ha treballat durant molt temps al bar del Cine Arenas, un local que reuneix un públic similar. Ara han decidit repetir la fórmula al centre i han obert un negoci on volen que els clients de totes les edats s’hi trobin a gust. Al Maduros han retirat algunes taules i cadires que hi havia al Mat i han fet créixer la pista de ball. La terrassa interior de l’entrada compta ara amb un ampli guarda-roba i l’antic magatzem és una petita cambra fosca. Obren de dimarts a diumenge des de les onze del mati i fins la matinada. Els diumenges, el dia més animat, a partir de les 19 h organitzen un berenar on trobareu alguna cosa per picar i ofertes en begudes.

L’antic Ne Quid Nimis –abans Zoològic- és des de finals de setembre La Charlotte (Casanova, 30), un restaurant cocteleria on podeu anar a fer una copa o gaudir d’espectacles de drag queens els divendres i els dissabtes per la nit. Els responsables són una parella de xilens, l’Àlex Evans i el Víctor Alvarado, que han transformat aquest local en un espai multifuncional que canvia segons l’ocasió o el moment del dia. Entre setmana i els diumenges serveixen copes a preus econòmics i acompanyades en moltes ocasions per una tapa. El menú de nit surt per 10,90 €. El cap de setmana el sopar costa 35 € (27 € si busqueu en pàgines de descomptes) però inclou un xou de dues hores a càrrec de transformistes com ara Patrick, Alba Mourin o Senblanza Show.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús