Un any (quasi) del tot rosa

dijous, 19/12/2013 | Clubs, DJ, General

_MG_1917-as-Smart-Object-1

Tot i alguna notícia dolenta, el 2013 ha sigut un bon any per ser gai a Barcelona. Repassem les llums i una ombra:

Noves festes d’èxit. En una ciutat com Barcelona és necessari que existeixen locals com l’Arena i Metro, autèntics fons d’armari als quals tots recorrem. Però el que realment ens agrada i dóna color a l’ambient són les festes que organitzen persones que no es dediquen de forma professional al món de la nit. Un bon exemple és la Krypton, un sarau d’èxit que no ha parat de créixer en els últims mesos i que s’inspira en la que per a molts continua sent la millor festa gai de Barcelona, la Churros con Chocolate, ja consolidada a la sala gran de l’Apolo el 2013.

El Raval, en forma. L’ambient barceloní és divers i ja fa temps que no cal anar al Gaixample per trobar bars. El Raval sempre ha sigut un pol d’atracció per a gais i lesbianes. Ho era quan era el Xino i ho continua sent ara. A clàssics temples de la diversió com El Cangrejo, la Bata de Boatiné o la Penúltima s’hi han afegit aquest any noves propostes gamberres com el cada cop més concorregut Lupita del carrer Carretes o els ja del tot desarmaritzats Zelig i la Casa de la Pradera.

Un estiu per recordar. La temporada estival gai a Barcelona va tornar a començar de forma potent a finals de juny amb la cinquena edició del Pride. La rua pel Paral·lel va ser tot un èxit i esperem que s’hi quedi. Un any més, el Circuit Festival va salvar l’agost a més d’un. Enguany, més de 70.000 persones –el 80 % estrangers- es van deixar seduir per un certamen que disposa d’una de les festes més envejades per gais i lesbianes de tot el món: el Water Park Day de l’Illa Fantasia. L’impacte econòmic del festival: 100 milions d’euros.

Les Panteres creixen. Un dels grans èxits de l’ambient barceloní es tenir en el seu teixit associatiu entitats com les Panteres Grogues, un club esportiu que aposta per la visibilitat de gais i lesbianes en l’esport i que porta gairebé dues dècades trencant tòpics. Enguany, el club ha crescut en socis, ha sumat noves seccions noves, ha tornat a organitzar tornejos esportius molt populars i amb participants d’arreu del món i bones (tot i que millorables) festes. Durant el 2014 celebraran el seu 20è aniversari amb diversos actes i tornaran a muntar el seu torneig multiesportiu, el Panteresports, al setembre.

Una mort polèmica. El 6 d’octubre va morir al carrer de l’Aurora després de ser reduït pels Mossos d’Esquadra l’empresari Juan Andrés Benítez, propietari de dues botigues de roba al Gaixample. La seva polèmica mort -amb nou mossos imputats- ha provocat malestar entre les entitats LGTB i l’associació d’empresaris gais, ACEGAL, de la qual Benítez era membre fundador. En la votació en què el Consell Nacional LGTB va demanar la dimissió de Manel Prat, director dels Mossos, només ACEGAL hi va votar en contra, un gest que ha sorprès molt les entitats. La instrucció del cas continua oberta.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús