Tots som la Pamela

dijous, 5/12/2013 | Clubs, DJ, Moda, Música

13112901if03

Em trobo en un cafè del carrer de la Riera Alta amb el Chete Serra, àlies DJ Rebote. Acaba de sortir del pis que Mónica del Raval té a tocar del carrer d’en Robadors. Ve de parlar amb la popular prostituta de les corones i el maquillatge extremat del que farà el dissabte en la nova edició de la festa Pamela al Cabaret Berlín. Està eufòric. “La Mónica sembla treta d’una pel·lícula de John Waters. És el tipus de personatge que ens agrada i li volem retre un homenatge”, diu. Sens dubte, la protagonista del documental de Francesc Betriu encaixa molt bé en una festa que segons el seu principal responsable “vol donar asil a totes aquelles persones de dubtosa moral que no troben lloc en l’estancada nit barcelonina”.

El Chete és un d’ells. Com la Mónica, és un supervivent del món de la nit. Nascut a Jaén, fa tres anys que viu a la ciutat i en aquest temps ja ha muntat diversos saraus. “Quan sempre has treballat en aquest sector no saps sortir per passar-t’ho bé. Ets molt crític i sempre voldries fer les coses d’una altra manera”. A Barcelona va debutar a la Casa de la Pradera i després va estar punxant junt amb Simone Siel a la festa Blonde Day que durant una temporada es va fer a l’Axel. A l’hotel heterofriendly també va muntar una festa anomenada Orlando on cada setmana homenatjava a un personatge a qui admira, des de Frida Kahlo a Leigh Bowery. “Mai he entès la nit sense contingut cultural”.

Amb l’objectiu de crear una sessió on tothom es pogués sentir còmode va muntar la Pamela, un nom que va escollir perquè li agrada i li dóna molt joc (“la Pamela som tots”, no es cansa de repetir). La festa va néixer el novembre de l’any passat a la Sala Instinto i només se’n van fer un parell d’edicions. “En aquell espai no va acabar de funcionar. Així que vam decidir fer una pausa i durant un temps es va poder llegir al nostre Facebook que la Pamela estava hospitalitzada”.

En aquesta aventura l’acompanya des del principi el Borja Pony, un altre personatge de la nit barcelonina que fa temps que anima diversos saraus i que a la amela exerceix d’amfitrió. El setembre els van convidar a animar el soterrani del Cabaret Berlín i va anar molt bé. Va ser aleshores quan els van proposar fer el salt a la sala principal i convertir-se en una sessió mensual canalla i d’esperit ravaler. De fet, Rebote i Borja també comparteixen festa els divendres al bar Lupita de les Carretes. S’anomena Twin Pigs i és “una espècie de teràpia grupal” que reuneix a un públic molt divers.

Després d’un parell d’edicions en què han comptat amb la Prohibida i Putirecords i que han funcionat molt bé, els nois de la Pamela –amb David Vázquez i Carletis Erre- s’han tret de la màniga una edició tropical a les portes del Nadal. Us hi trobareu a la Mónica del Raval fent un homenatge a Carmen Miranda i a una bona colla de DJ habituals de locals i festes com la Penúltima i la Krypton. “A la Pamela, mai hi veureu a quatre musculats ballant música de spinning. Hi trobareu gent amb pocs complexos i amb ganes de passar-s’ho bé”, afegeix.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús