Una tarda de cabaret

divendres, 8/11/2013 | Clubs, DJ, General

Festigai

És un autèntic clàssic de l’ambient barceloní. Aquest diumenge torna al Centre Artesà Tradicionàrius el Festigailesbià, el concurs per artistes novells que organitza el Casal Lambda. Enguany se celebra la 22ena edició i com és habitual també hi haurà diversos artistes convidats i números fora de concurs, com els cantants José Galisteo i Gio Martín, a més d’altres sorpreses, música i bon ambient.

El Festigailesbià –el festigai pels amics- va néixer el 1992 gràcies a una iniciativa d’un grup de gent de la històrica entitat gai i lèsbica. La primera edició es va fer dins el mateix local social, al Passeig de Picasso, i hi van participar tot un grup de joves del Casal entre els quals n’hi havien uns que, dos anys més tard, s’unirien com a grup teatral amb el nom de The Chanclettes.

Des d’aleshores, els objectius de la festival no han canviat gaire. “Es manté l’esperit de les funcions de fi de curs escolar. Es tracta simplement de passar-ho bé. Cadascú prepara una actuació amb allò que creu que li surt més bé: uns fan un playback clàssic, uns altres una performance, algú canta en directe o fa un ball, el millor de cada casa”, ens explica l’Araceli Moreno, l’autèntica ànima de la festa. Els gèneres musicals també eren i són d’allò més diversos: gairebé mai falten imitadors de dives del pop, folklòriques o cupletistes amb picardia.

Aquest any hi haurà vuit d’actuacions a concurs. Hi haurà playbacks i cantants en directe. Un cop més, la gala serà presentada per Dorothy Lamarc, un altre personatge sorgit del festival.

El Festigailesbià també comptarà enguany amb un jurat, a més de la tradicional votació del públic assistent. El palmarès serà decidit en un 50 % per la votació popular i en l’altre 50 % pel vot del jurat, a l’estil eurovisiu. Entre els membres del jurat hi haurà l’actriu Mont Plans, Mr. Gay Espanya 2013, l’Edgar Moreno, i, ejem, un servidor intentant demostrar el seu –el nostre- bon criteri.

Animeu-vos a assistir-hi! Les entrades només costen entre 5 i 9 € i tots els beneficis són pel Casal Lambda.

22è Festigailesbià. Centre Artesà Tradicionàrius (Rector Triadó, 53). Diumenge 10. 18.30 h.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús