JuanPe Superstar

dijous, 7/11/2013 | Clubs, DJ, General, Música

Juan-Pedro-©MDias

Es diu Juan Pedro del Moral però tothom el coneix com a JuanPe. És un dels membres de les Nancys Rubias, íntim de Mario Vaquerizo i modista d’Alaska des dels 80. A molts us sonarà pel seu característic serrell, els tatuatges i, sobretot, per les aparicions al xou d’impacte que protagonitzava a l’MTV la seva famosa parella d’amics. Les frases lapidaries el van convertir en un dels secundaris que més plànols robava cada cop que apareixia en pantalla. Amb 50 anys, JuanPe fa ara de DJ. Divendres estrena la seva pròpia festa al Pop Bar del Razzmatazz.

Tot i que va néixer a Córdova, JuanPe viu a Barcelona des de que era un nen. Em cita a la Belvedere, una cocteleria de l’estil dels anys 30 amagada en un passatge de l’Eixample i que l’entusiasma. Es nota quan entra i saluda al responsable de l’establiment, el Ginés. “Quan em donaràs un d’aquestes llums tan meravellosos que tens sobre les taules?”, li pregunta abraçant-se a un d’ells, una peça dels 70. El JuanPe és un fan declarat d’aquella dècada. “M’agrada tot: la moda, el cinema, la música… personatges com Capote o Warhol m’han marcat. Tot i que si hagués d’escollir una època em quedaria amb la victoriana”, assegura. Ens trobem per parlar de la seva nova faceta. El JuanPe fa poc que punxa. Va debutar al Diamante Club de Madrid fa només uns mesos. “M’ho havien proposat molts cops però no m’hi atrevia. Sóc molt pudorós i em feia por. Però al final em vaig decidir”, diu. L’experiència el va entusiasmar. Tant que ara punxa gairebé tots els caps de setmana. Les seves són unes sessions molt rockeres on posa tot allò que a ell li agrada, des de David Bowie a Bauhaus passant per Jeffree Star o Britney Spears. “Jo m’ho passo molt bé i fins ara la gent respon amb ganes”, apunta.

El també conegut com a Nancy Travesti és un paio amb molta energia. Ara combina la seva nova vida nocturna amb la diürna. El JuanPe té un taller de confecció al Poblenou on treballa des de fa molts anys amb dos dels seus germans. Ell lidera un grup d’una vintena de persones que produeix roba per a diverses marques. També té la seva pròpia, Little Joe, amb què només fa roba per encàrrec i que és la favorita de personatges com ara Olvido Gara. “En realitat, jo volia ser periodista. Però només vaig anar un dia a Bellaterra. Hi vaig arribar amb una armilla de lleopard i ningú no em va entendre. Ni jo a ells”.

Enamorat de tot el que sigui vintage, salva dos invents del món modern: l’AVE i internet. El tren d’alta velocitat li permet anar a visitar als amics madrilenys tots els caps de setmana i a través de la xarxa pot comprar tot el que vol sense haver-se desplaçar. La seva última adquisició? Dos vinils de Manolo Escobar. La nostra cita és ràpida. El JuanPe ha quedat amb l’entrenador personal. Després té classe de guitarra. Marxa i em quedo amb ganes de preguntar-li pel seu cabell. Hi ha qui diu que porta perruca, que el look és part d’un personatge. Em quedo amb el dubte però em queda clara una cosa: el JuanPe de ximple no té ni un pèl i si alguna cosa sap és passar-s’ho d’allò més bé. El divendres busqueu-lo al Razz.

El club de JuanPe. Razzmatazz. Divendres 8 a la 1 h.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús