Una tarda de transvestits

divendres, 18/10/2013 | Clubs, General, Música

23

Hi ha una festa a Madrid que en poc menys d’un any s’ha convertit en la cita imprescindible del moderneig de la capital espanyola: !Qué trabaje Rita!, una sessió excessiva i plena de perruques, talons d’agulla i purpurina que després d’arrasar al club Charada estrena diumenge edició barcelonina. Serà en aquest gran fagocitador de festes que és la Sala Apolo, i que acumula una altra sessió gai a la seva particular llista. ¡Que trabaje Rita!, la barreja perfecta entre la Churros con Chocolate i l’enyorada A los huevos tuyos, arriba a la ciutat amb ambició i amb l’objectiu de convertir-se en l’esdeveniment imprescindible del calendari gai dels pròxims mesos.

El promotor principal i portaveu de la festa és Mateo Franjo, un animador de la nit madrilenya a qui enganxem per telèfon rodejat –com no podia ser d’altra manera- de tranvestits mentre grava el videoclip de l’himne del sarau, un tema electropop que trobareu fàcilment a Internet i que interpreta una bona colla de drags. Fa cosa d’un any va rebre l’encàrrec de crear una festa de tarda que demostrés que l’esperit de La Movida no estava mort i es va treure de la màniga una sessió que barreja DJ amb actuacions de personatges amb tirada entre el públic gai. El seu èxit principal ha estat reunir a tot tipus de tribus urbanes. “Hipsters, moderns, pijos, punks, gais, lesbianes, hèteros, models, famosos de reality… a la Rita s’hi pot trobar de tot. Però, sobretot, gent amb ganes de passar-s’ho bé”, ens explica. Yurena o l’ex Locomía Antonio Albella, perquè us en feu una idea, són alguns dels artistes que més han triomfat en les darreres edicions.

Després d’una desena de festes a Madrid, els organitzadors han decidit traslladar tot el seu circ a Barcelona i provar sort a tocar del Paral·lel. A l’Apolo desembarcaran amb la totalitat de seva tropa reforçada per l’ocasió amb algun personatge local i convidats estel·lars. ¡Que trabaje Rita! és un gran xou de varietats i per això disposa d’una presentadora carismàtica, Supremme de Luxe, una drag popular a la capital espanyola però poc vista per terres catalanes. Per enfrontar-se al públic local comptarà amb la col·laboració de dues drags de la ciutat, la Sharonne y la Kyra, és a dir, les germanes Shimai que s’afegiran a la llarga llista de transvestits que voltaran per la sala. A la pista de ball hi trobareu fent de les seves a personatges, com ara Ursula Estar, les Gloo Gloo Girls o una imitadora de Isabel Pantoja. Les actuacions no tindran pèrdua. La gran protagonista de la inauguració serà La Veneno, estrella televisiva i del porno. La també vedet cantarà allò de Veneno pa tu piel. Un altre drag cantant, la Prohibida, interpretarà algun tema. Per la cabina passaran diversos DJ. Per començar, el basc Lady Ego. Després, Amor de Madre DJ o una parella de mare i fill, Roi i Belén, populars actualment per ser un dels protagonistes de la tercera temporada del programa televisiu ¿Quién quiere casarse con mi hijo?. L’encarregat de tancar la sessió, passada la mitjanit, serà The High Heels, àlter ego DJ de Mateo Franjo, l’impulsor de tot plegat. Seguint la tradició d’altres festes de tarda, a mitja sessió també repartiran alguna cosa per berenar. I hi haurà còctels especials i gratuïts pels cent primers en arribar. Comenceu a treure la pols a l’última perruca que veu utilitzar per Carnestoltes. Si aquest diumenge decidiu lluir-la per anar a l’Apolo, hi sereu ben rebuts. La Rita és un monument al kitsch, així que no us talleu si us voleu posar unes malles i si sou fans de la laca. I el dilluns ja veurem qui treballa.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús