Els cinc del FICGLB

dimarts , 15/10/2013 | Cinema, General

24747_ignasi-m

El juliol és el mes del Fire!! i l’octubre el mes del Festival Internacional de Cinema Gai i Lèsbic de Barcelona (FICGLB). La capital catalana té la peculiaritat de tenir dos certàmens de cine homosexual. Així que tot i que tots dos competeixin per emportar-se els millors títols –i les escasses subvencions-, els espectadors –per sort, molts- tenim l’oportunitat de gaudir de bones pel·lícules que difícilment arribarien a les sales comercials en dues èpoques de l’any ben diferents. Programeu-vos l’agenda perquè del 16 al 27 d’octubre es projectaran –bàsicament a la Filmoteca de Catalunya- 47 films inèdits de temàtica LGBT. Aquí trobareu uns quants arguments per facilitar la tria.

Ventura Pons radical
El director català, que va debutar en el cine amb un retrat del pintor Ocaña, torna al cine documental amb un personatge que no us deixarà indiferents. Ignasi M és el títol de la seva última pel·lícula i del protagonista d’aquest film on descobrireu com és, què pensa i què fa un prestigiós i creatiu museòleg, gai i seropositiu, atrapat per això que en diem ‘la crisi’. La peça es va estrenar a principis de setembre al Festival de Toronto i aquesta serà la primera vegada que es podrà veure a casa nostra. Serà el dijous 17 a la sessió inaugural del FICGLB a la Filmoteca.

Curts per donar i vendre
L’any passat les sessions de curts del festival van esgotar totes les entrades i aquest any preveiem el mateix èxit. Per tant no badeu si voleu assistir a una de les quatre sessions que s’han programat. S’hi podran veure propostes d’una quinzena de països. No us perdeu Two girls against the rain, un curt documental de la jova directora Sao Sopheak que retrata la relació entre dues dones madures en un país amb lleis tan repressives com Cambodja. També s’estrenaran un parell de produccions catalanes, Chat Romeo de Damià Serra i Mi realidad de Carlos Ocho. Serà els dies 18, 20, 25 i 27 a la Filmoteca.

Convidats d’arreu
Aquest any la llista de directors i actors que venen a presentar les seves produccions és llarga. Entre d’altres destaca la presència d’Antonia San Juan que dirigeix i protagonitza Del lado del verano, un retrat de família tan cruel com sincer. Es podrà veure el dijous 24 també a la Filmoteca. També serà interessant escoltar a la directora ucraïnesa Darya Perelay. La realitzadora del curt I love her parlarà del risc que té de presó per fer divulgació de l’homosexualitat en el seu país.

Molt cinema llatinoamericà
Des de fa anys la Casa Amèrica Catalunya és una de les seus del festival. El FICGLB arranca el dijous 16 a la seva seu amb la projecció de tres curts i un llarg de l’Argentina, Cuba i Perú. Un dels curts serà Amazonas del oeste, un petit documental que explica la història d’un grup de persones transgènere que van crear una cooperativa tèxtil en els suburbis de Buenos Aires per abandonar la prostitució de carrer i poder tenir un treball digne.

El primer James Bond gai
El FICGLB es tancarà el diumenge 27 amb Hot guys with guns, una producció nord-americana recent que trenca amb ironia molts estereotips en el món del cine d’espies. El film és una gamberrada que explica la història de dos detectius que han d’investigar un cas en el Hollywood més gai. El seu director, Doug Spearman, un conegut activista, el presentarà personalment.

Etiquetes: , ,

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús