Una nit de dones

divendres, 20/09/2013 | Clubs, DJ, General

image

Segur que moltes noies recordeu amb nostàlgia l’època en què el Kiut estava obert al carrer Consell de Cent. Aquest local va marcar un abans i després en l’oci lèsbic a la ciutat. Durant gairebé quatre anys, la discoteca va ser un dels punts de trobada imprescindibles per dones de totes les edats. Doncs si enyoràveu aquella època, estareu contentes de saber que des del passat 7 de setembre el local, anomenat en la seva darrera etapa Carpe Diem, ha tornat a obrir portes com a club lèsbic. Ara es diu Ohlala! i al capdavant hi ha una cara ben coneguda de l’ambient femení a la ciutat, l’Esther Pérez, la també artífex de la festa Silk.

Potser el nom d’Ohlala! també us sona. Una discoteca per a noies amb aquest mateix nom i també amb l’Esther al capdavant va obrir portes a la Luna el passat mes de febrer. “Però no ens vam acabar d’entendre amb els propietaris i vam durar quatre dies”, ens explica la promotora. I és que trobar llocs adients, que funcionin i on tothom s’entengui, no acostuma a ser fàcil. Però Pérez no és de les que tira la tovallola i des d’aleshores no ha deixat de buscar un nou espai on muntar una discoteca que obri fins tard tant les nits del divendres com els dissabtes. Finalment va decidir provar sort en un lloc del que tenia un molt bon record. “El Kiut ens va donar moltes alegries i em fa molt feliç recuperar-lo. Els propietaris també estan molt contents de tornar a dedicar un parell de nits a les lesbianes”, diu. El local, que s’ha renovat totalment, comença així un nou període en què tornarà estar dedicat al públic gai. A partir del mes d’octubre els diumenges també es convertirà en el nou Martin’s, que estrenarà etapa amb part de l’equip del mític club del Passeig de Gràcia.

L’Esther no està sola al capdavant d’aquest projecte. Les noves sessions són una iniciativa d’un nou grup que ha creat anomenat Twenty1 i que ella encapçala junt amb la seva xicota, la Tamara, i una bona colla de col·laboradors. Junts volen crear una discoteca on totes les noies es puguin sentir a gust i on es pugui ballar fins a les cinc de la matinada, una novetat ja que fins ara tots els bars de lesbianes que hi ha tancaven a les tres. Els divendres, l’Ohlala! permetrà que les dones hi puguin accedir amb els seus amics masculins. Els dissabtes, en principi, només podran entrar noies, tot i que no es serà tan rigorós com, per exemple, en la Silk.

Amb l’obertura d’aquest nou club, el Gaixample viu un dels seus millors moments pel que fa als locals dedicats a les lesbianes. Al Dietrich, continua el Tarantina, que aquest dissabte celebrarà el seu primer aniversari. Per fer la primera copa funciona bé La Sue BCN, obert l’agost de l’any passat. No gaire lluny també es troba la Bambo, l’antiga Bambolina que s’ha reconvertit fa poc en un bar de montaditos però que continua liderada per les noies que puntualment organitzen les festes Melon. Imbatible al pas del temps, al carrer València, aguanta l’Aire, un autèntic clàssic amb un públic jove i fidel. I més lluny, a la zona alta, les noies encara tenen refugis com ara la Rosa o les festes de L’Armoire. A tot això li heu de sumar esdeveniments puntuals com els que organitzen LeSFATALes o el col·lectiu Abolladas. “Hi hagut moments en que les noies no teníem gairebé llocs on anar. Però ara hi ha molta oferta. I això és bo. Així més gent s’anima a sortir”, ens diu l’Esther. I és que per una vegada -noies que us agrada queixar-vos- hi ha força varietat. Aprofiteu-ho mentre duri.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús