Una estrella brillarà

dimecres, 4/09/2013 | Clubs, DJ, General, Música

ZE2T1278

A la casa del DJ Toni Bass, al Gòtic, es viuen dies intensos. Junt amb el seu company d’aventures, el també DJ Raúl Hidalgo, estan acabant d’ultimar els detalls del seu nou projecte, una festa dominical “a la madrilenya” que es farà, en principi, cada dos diumenges a l’Ocaña, l’emblemàtic local de la plaça Reial. Es tracta d’una proposta original i divertida que barreja disciplines i batejada com a Show Up, en homenatge a l’Act Up, un grup nord-americà format als 80 per cridar l’atenció sobre la pandèmia de la Sida. El que aquesta parella proposa és una nit de cabaret amb un convidat estrella que canviarà en cada ocasió. Per la primera edició compten amb l’actor Jorge Calvo, a qui a molts us sonarà per ser el mestre de cerimònies de la festa del 50è aniversari d’Alaska.

“La gent de l’Ocaña tenia ganes de fer una festa adreçada al públic gai i nosaltres teníem clar que no podíem muntar una sessió qualsevol”, ens explica Bass en el l’estudi-menjador del seu pis del Gòtic, rodejat dels més de 9.000 vinils que acumula. “Jo per feina vaig molt a Madrid i allà sempre hi ha moviment. Sempre hi ha inauguracions, presentacions de curts, festes on pots retrobar-te amb amics i conèixer gent interessant. Volem que la nostra nova proposta sigui un lloc on passin moltes coses”, argumenta. El seu objectiu es mostrar la feina d’artistes amb especial interès per al públic gai. I com ho faran? El Show Up començarà sempre amb l’exhibició del treball del protagonista de la nit, normalment amb un petit vídeo. A continuació el personatge es sotmetrà a una entrevista a càrrec del públic que serà coordinada i animada pel cineasta i escriptor Javier Giner. Segons l’ocasió també hi haurà un petit xou. Després serà el torn de la música. La sessió començarà amb 20 temes seleccionats per l’estrella de la jornada. Per acabar, el Toni i el Raúl, com a XS DJ, es faran amb la cabina del soterrani de l’Ocaña per punxar al seu aire, sobretot temes de house i disco. Tot plegat començarà cap a les deu de la nit i acabarà a les tres de la matinada.

La festa d’aquest diumenge té un protagonista amb caràcter que és perfecte per inaugurar una proposta com aquesta: l’actor i xouman Jorge Calvo. Des de fa uns anys, Calvo combina els seus treballs en cinema i televisió amb una festa a la capital espanyola anomenada ¡Qué maravilla! on es barreja teatre, revista, cabaret i sessions de DJ. Per telèfon, Calvo ens explica que aquest diumenge intentarà portar “un tros” de l’esperit de la seva popular sessió al centre de Barcelona. “Em reservo algunes sorpreses”, diu. Calvo és el primer dels noms destacats que passaran per la Show Up. El 22 de setembre serà el torn del pintor i dibuixant José Manuel Hortelano-Pi i el 6 d’octubre l’encarregada de muntar-la grossa serà la Terremoto de Alcorcón. “Tenim ganes de fer brillar a molts personatges que ens agraden i que moltes vegades no són prou coneguts. La Show Up serà, sobretot, una nit on pot passar de tot”, afegeix Bass. Apunteu-vos les dates al calendari. A partir d’ara els diumenges a l’Ocaña seran imperdibles.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús