L’ànima del Somoslas

dijous, 29/08/2013 | Clubs, DJ, General, Música

Ferran Camarasa

Ja fa cinc anys que de forma puntual La [2] de l’Apolo acull la festa gai i indie Somoslas. Es tracta d’una sessió que vol allunyar-se del mainstream gai que regna al Gaixample i que des dels seus inicis aposta per la diversitat. El capitost de tot plegat és el Ferran Camarasa, el DJ Ferdiyei. Ell és el responsable de logística i hospitalitat d’artistes del Nitsa Club i el Primavera Sound però també el creador d’aquesta sessió que va néixer mirant cap a Berlín i que reuneix a nois gais i moltes lesbianes amb ganes de divertir-se.

Quin és el secret del vostre èxit?
La barreja i el boca-orella. La gent que ve al Somoslas s’ho passa molt bé i repeteix. Vam començar el gener del 2008 com una festa heterofriendly, amb una majoria d’homes, i amb el pas del temps el públic s’ha anat diversificant. Ara també hi ha moltes lesbianes. Tothom és benvingut.

Com definiries la festa a algú que no la coneix?
És una sessió, sobretot, amb bona música. Toquem tots els pals, des de temes amb guitarres a pop i electrònica. Apostem per la revifalla disco i es punxen nous edits d’èxits antics. A vegades també ens posem petardos. Però amb classe. Depèn molt del DJ convidat. Ens regim més per l’amor a la música que per les etiquetes.

Ha canviat molt la festa en aquests cinc anys?
Vam començar un dijous al mes i fent sempre un concert. Ara es un divendres al mes o les vigílies de festius. Les actuacions són puntuals. El que no ha canviat és el bon rotllo que s’hi respira.

Recordes especialment alguna nit?
Fa temps que col·laborem amb la festa Hot Boy Dancing Spot de Londres i la London Calling de Berlín. Tinc molt bon rotllo amb els seus residents, The Lovely Jonjo i Michael von Fischbach. M’encanta quan venen a punxar. També m’ho vaig passar molt bé a les dues festes que vam fer per celebrar el cinquè aniversari, el passat març amb Little Boots i al maig amb Chico y Chica.

Com veus l’ambient a Barcelona? Surts molt?
Hi surto poc perquè no m’agrada gaire. Musicalment, gens. L’actitud de la majoria de gent, tampoc. Quan surto m’agrada fer-ho pel Raval, en locals com La Penúltima o La Bata de Boatiné o anar a festes puntuals com la POPair o la Churros con Chocolate.

Cada cop tenen més èxit les festes en clubs fora del Gaixample. Creus que és el futur?
Jo sempre he apostat per la barreja. Penso que els clubs amb un públic divers són els millors, allà on tothom és benvingut i es respecten totes les tendències sexuals. Aquest és el cas del Nitsa. Gairebé és un club mixte. A totes les sessions pots trobar molts gais i lesbianes.

Com es planteja la nova temporada del Somoslas?
De moment, tornem divendres amb ganes d’apurar l’estiu. Comptem per començar amb els residents Hal9000 i DJ Coco. Cadascun en el seu estil posarà la pista cap per avall. Jo no m’ho perdria.

Somoslas. Dv. 30. La [2] 0.30 h. 10 € amb consumició.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús