5 cançons per acabar l’estiu

dijous, 29/08/2013 | General, Música

1243721_511285275624925_1075849098_o

Us enganxo cinc de les cançons que més he escoltat durant les últimes setmanes i que de ben segur encara sonaran força. La primera és el retorn de les Sugababes originals, Mutya Keisha Siobhan. El trio fa temps que prepara la seva tornada i fa unes quantes setmanes va presentar el primer senzill del seu futur treball, que encara no té data de publicació. És un autèntic grower, una petita delícia que creix en cada escolta. El videoclip no li fa cap mena de justícia al tema, tot i que encara sort que al final surt una marching band que anima una mica la cosa…


Sóc molt fan d’Ellie Goulding. M’encanta el seu primer disc i m’agrada molt el segon. Com una formigueta, ha anat treballant i insistint i, al final, l’èxit li ha arribat, especialment en un mercat tan difícil com el nord-americà. Fa pocs dies ha publicat la reedició de Halcyon, anomenat Halcyon Days, i que inclou 10 temes nous. I entre el material hi ha propostes tan bones com aquest Burn, que li ha proporcionat el seu primer número 1 a Anglaterra. La nova versió de l’àlbum també inclou altres bombes pop com l’excel·lent Stay Awake. Súper disc!


Aquest tema és una de les sorpreses de la temporada. La britànica VV Brown, nom artístic de Vanessa Brown, publicarà el seu segon treball, Samson and Delilah, al setembre i com a avançament ha presentat aquest elegant tema de pop fosc que recorda, i força, a Grace Jones. La cançó l’ha produït Pascal Gabriel, antic col·laborador de Kylie Minogue i Ladyhawke, i va directa a la jugular. Posats a posar pegues, el videoclip despista una mica. Però, si us plau, doneu-li una oportunitat. Val la pena.


The Saturdays són una petita debilitat. Mai han facturat un disc potent, a les cinc membres els hi falta carisma, però de tant en tant facturen temes pop excel·lents com ara el més recent, l’enganxós Disco Love. Aquí reten homenatge a Donna Summer, als Bee Gees i a Britney Spears. Es pot demanar més? Si, un videoclip millor. Però no puc dir gaires coses negatives d’un tema com aquest que inclou coreografies amb patins.


Fa temps que segueixo a Monsieur Adi al Soundcloud. És un DJ i productor molt interessant que ha fet remescles molt potents i ballables que m’agraden molt com la del no single de Beyoncé, Grown Woman. En aquest tema s’ha unit amb la cantant A*M*E per facturar un tema disco que recorda als Soul II Soul i que hauria de cremar les pistes de ball. De moment, però, no té videoclip ni data de llançament.


Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús