5 títols del Fire!!

dijous, 4/07/2013 | Cinema, General

iamdivine-ok

Ja fa 18 anys que el Casal Lambda organitza la seva mostra de cinema de temàtica gai i lesbiana. El Fire!!, sobrenom actual del certamen, compleix 18 anys amb una salut de ferro. Del 4 al 14 de juliol, l’Institut Francès serà l’escenari principal d’aquest festival que reclama l’atenció d’un públic inconformista amant del setè art. No només de l’àmbit gai, sinó i sobretot, de totes les persones interessades en els drets humans, el bon cinema, la música, i altres expressions artístiques. Enguany es projectaran 26 títols, entre llargmetratges i documentals. Hem seleccionat cinc films imprescindibles d’aquesta edició i que ens serveixen per fer un repàs a alguns dels trets més característics de la programació.

Joven y alocada


La pel·lícula que serveix per inaugurar aquesta edició del Fire!! és una divertida producció xilena que explica la història d’una noia bisexual que aconsegueix escapar de la seva asfixiant realitat creant un blog on explica sense vergonya les seves fantasies i experiències sexuals. El cinema llatinoamericà és un dels més presents a la Mostra. També es podran veure films procedents de l’Argentina i Cuba.

I am Divine


La musa de John Waters és la protagonista absoluta d’un dels documentals més destacats de la secció oficial. El director Jeffrey Schwarz repassa la vida de la mare de tots els transformistes i aconsegueix un retrat ple de moments extravagants però també íntims i alguns de foscos. Paul Bowles, The cage door is always open, un retrat extraordinari del genial escriptor i viatger nord-americà, és un altre dels documentals importants d’aquesta edició del Fire!!.

Frier Fall


Dins de la secció oficial hi ha molts títols d’interès però un dels més esperats és aquesta producció alemanya que va agradar molt a l’última edició de la Berlinale. El film explica la història d’un policia, amb xicota i a punt de tenir un fill, que s’enamora d’un company de feina. Tampoc us perdeu Yossi, la nova entrega del director israelià Eytan Fox i que continua la història d’uns personatges que ja vam conèixer fa deu anys a Yossi & Jagger. El protagonista, Ohad Knoller, assistirà a l’estrena el dissabte 6.

Bambi


Una de les novetats del Fire!! d’enguany és el cicle Pantalla trans on es podran veure produccions tan interessants com Bambi, un documental de Sébastien Lifshitz que explica la història de Marie-Pierre Pruvot, un referent en el món trans francès. Ella va marcar a tota una generació de transsexuals al haver estat una de les primeres en anar a Casablanca per operar-se. Amb 77 anys, el dissabte 13 assistirà a la projecció.

Orlando


El clàssic de Sally Potter basat en la novel·la de Virginia Wolf és un dels films que serviran per retre homenatge a l’actriu Tilda Swinton, protagonista de la retrospectiva d’aquesta edició. Al Fire!! es podran veure en pantalla gran tres films protagonitzats per la sempre enigmàtica intèrpret britànica. També es projectaran The Deep End i Io sono l’amore.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús