El gran orgull de Sitges

dimecres, 12/06/2013 | Clubs, General, Música

Eliad-Cohen

Aquest homenot de la foto és el model israelià Eliad Cohen, una de les icones gais amb més tirada del moment. El noi es va donar a conèixer fa un parell d’anys a través dels vídeos virals d’Arisa, una divertida promotora de festes de Tel Aviv, i gràcies al seu físic imponent la seva popularitat no ha deixat de créixer. En poc temps, Cohen s’ha convertit en la imatge de festes multitudinàries, així com de diverses marques de roba interior i fins i tot d’una pàgina web especialitzada en turisme gai. Aquesta feina li ha fet viatjar per tot el món i a crear la seva pròpia festa, Papa, que aquest cap de setmana se celebra per primera vegada a Catalunya. Serà el divendres a la discoteca Trailer de Sitges dins dels actes de la quarta edició del Pride de la capital turística del Garraf, que arrenca dijous i que s’allargarà fins dilluns.

Sens dubte, Cohen serà la gran estrella d’aquesta edició del Pride, organitzada una vegada més per l’Associació de Gais i Lesbianes de Sitges (AFGAL). A més de la festa de divendres, també se’l podrà veure a la gran desfilada que recorrerà el Passeig Marítim del municipi el dissabte a la tarda i que comptarà amb unes 25 carrosses. Un dels màxims responsables de l’organització, l’empresari i president de l’AFGAL Luís Enríquez, està convençut que la tirada de Cohen i la diversitat d’activitats, moltes gratuïtes, ajudaran a superar la xifra de 60.000 persones que l’any passat van gaudir de les celebracions. La principal novetat, a més de la presència del famós israelià, és el canvi de dates. Per primera vegada, l’Orgull se celebra al juny, uns dies abans que el de Barcelona. “D’aquesta manera volem potenciar l’inici de l’estiu a la població”, ens explica un optimista Enríquez. I és que mentre en altres llocs tanquen locals o es nota un preocupant immobilisme, a Sitges no deixen de passar coses. En aquests dies han obert o obriran portes fins a quatre nous negocis enfocats principalment al públic gai: el Central Bar Cafe, el restaurant cabaret Queenz, el cruise bar Bukkake o la terrassa Yummy.

El programa d’actes del Pride és variat i inclou activitats a l’escenari del Passeig Marítim, al costat de la Gay Village que s’instal·la aquests dies i que inclou una àrea infantil i diverses barres on es podrà menjar i beure. Un any més, a Sitges aposten pels artistes i bandes d’homenatge que imiten a grans estrelles del pop. Dijous es podrà veure una clon de Tina Turner, divendres a una altra de Britney Spears i diumenge i dilluns, respectivament, serà el torn d’uns Take That i uns Bee Gees de segona. Dissabte després de la desfilada també es podrà ballar amb els nous Gipsy Kings, amb algun membre del grup original, i gaudir d’una desfilada de models en roba interior. Un cop finalitzades les activitats al carrer, la festa continuarà als bars i les discoteques. Hi ha programades un munt de sessions. Algunes de les que es preveuen més populars són la Decadanse de dissabte al Trailer o el Jungle Show de diumenge al Route 66. Podeu consultar tota la programació a la seva pàgina web. I no oblideu que Mr. Cohen estarà rondant per Sitges tots els dies i pot fer acte de presència en qualsevol moment encara que si us el perdeu -un secret- a l’agost tornarà a Barcelona amb una nova edició de la seva festa Papa al Circuit Festival. Avisats esteu.


Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús