Fes-t’ho tu mateix

dilluns, 8/04/2013 | General, Llibres

sergiferez2.jpg

“Si no et publica cap editorial, fes-ho tu mateix”. El Sergi Férez (1971) ho té clar. Aquest escriptor, nascut a Mollet del Vallès però resident des de fa molts anys a Medinyà, va tenir guardada en un calaix més de cinc anys la seva primera novel·la, Ilusiones de marfil, una història que va escriure “per enamorar a algú” i protagonitzada pels alter ego d’ell mateix i de la seva millor amiga. “Vaig trucar a moltes portes però mai vaig obtenir respostes. Al final, em vaig cansar i vaig optar per l’autoedició en format de llibre electrònic. El vaig posar a la venda a Amazon i va ser un èxit”, explica cofoi.

La història de Férez és un bon exemple de com la indústria editorial ha canviat en els darrers temps. L’autor, que fins fa poc regentava un gastrobar a Girona, va publicar fa un any el seu primer llibre d’una forma autodidacta i intuïtiva i en poc temps es va convertir en número 1 de vendes de l’apartat de ficció de temàtica gai i lèsbica de la popular botiga electrònica a l’Estat espanyol. Al principi, l’única promoció que va fer va ser a través del seu blog i la seva pàgina de Facebook. Les bones crítiques dels usuaris i un preu baix, entre 1 i 4 euros, van fer que es mantingués en la llista dels més venuts durant uns quants mesos i anés guanyant lectors. “Després de moltes decepcions va ser molt reconfortant veure que la meva feina agradava”. En tot aquest temps s’han descarregat uns 800 exemplars. No són xifres massives però no estan gens malament per un llibre de temàtica gai a casa nostra.

Ilusiones de marfil és una comèdia lleugera, propera al gènere chick lit d’èxits com ara El diari de Bridget Jones. Tots els personatges són reals i l’escenari principal és Barcelona. La ciutat també és un dels personatges destacats de la seva segona novel·la, la recent Lo que queda de mí, obra guanyadora del XIV premi Odisea de narrativa gai. En aquest cas, l’autor ha canviat de to per explicar la història de l’Eric, un dissenyador gràfic que perd a la seva parella de forma tràgica. “Tenia ganes d’oferir una mirada optimista davant d’un tema tan dur com la pèrdua d’un familiar, per això, tot i que és trist, la novel·la sempre resulta esperançadora”. En aquesta ocasió Férez es va presentar a un concurs literari i el va guanyar. Està convençut que els seus bons resultats a Amazon hi van tenir alguna cosa a veure. El llibre s’ha publicat en paper però l’experiència està sent agredolça. “Hem tingut problemes amb l’edició i no m’agrada gaire com estan tractant la novel·la”, engalta. Però no defalleix. Ell mateix s’organitza la promoció al mateix temps que continua escrivint. Ja té acabada una tercera obra i treballa en la continuació de la seva primera història. Potser torna a presentar-se a algun premi literari, però sinó hi ha sort, no té cap dubte: tornarà a autoeditar-se. “Jo el que vull es arribar als meus lectors i ara ja sé com fer-ho”.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús