La reina de la disco

divendres, 29/03/2013 | Clubs, DJ, General, Música

LB_PRESSHOT.jpg

La festa Somoslas, la germana petita, díscola i gamberra del Nitsa, celebra diumenge cinc anys. L’ovella rosa de la família de l’Apolo compleix un lustre donant guerra gràcies al bon criteri del seu màxim responsable, el DJ Ferdiyei. Per commemorar l’efemèride han convidat a Victoria Hesketh, més coneguda com Little Boots. La petita diva britànica és una experta en fusionar amb elegància pop i electrònica, els dos sons predominants de la sessió heterofriendly. Hem parlat amb ella del xou que portarà a Barcelona, anomenat Discotheque, i del seu nou treball, Nocturnes, que es publica al maig, cinc anys després de l’excel·lent Hands.

Què és exactament Discotheque?

És una barreja entre un concert en directe i una sessió de DJ, amb temes meus, nous i antics, remescles, gadgets i sintetitzadors. Som tres persones a l’escenari intentant que la música electrònica també sigui visual.

Vas actuar al Sónar del 2009. Quin record en tens?

Va ser una experiència fantàstica. M’encanta el festival, l’ambient, els escenaris… tan de bo pugui tornar a tocar-hi algun dia! Des d’aleshores he tornat a Barcelona un parell de vegades, al Razzmatazz, a actuar i a punxar.

Parlant de punxar, en els últims anys has fet molt de DJ. Això ha tingut influència en el teu nou disc?

Sí, i tant! Punxo des de fa molt però des de fa un temps m’ho prenc com una cosa molt seriosa i és molt més gratificant. És una manera de posar discos que m’agraden i veure com la gent reacciona. Realment he après molt sobre la música de ball, les cançons que funcionen, quan, on i per què, i ha estat molt útil per al meu nou àlbum.


Com serà Nocturnes?

És un treball del que estic molt orgullosa i que em representa com a artista. És un disc potser menys pop, més dance i amb un punt fosc i experimental, però sobretot, molt coherent. Estic molt contenta amb el resultat. He tornat a les meves arrels, a la música que m’agrada i que m’inspira. En el disc anterior va haver-hi moltes pressions i massa gent involucrada. Aquest àlbum ha estat una oportunitat per trobar-me a mi mateixa.

Sempre dius que per tu les lletres dels temes són molt importants.

M’encanta escriure lletres, per mi i per altres artistes. És com una addició. Sóc fan de grups com ABBA, els Beach Boys o els Bee Gees. Feien cançons pop enganxoses però amb un punt excèntric. És el que a mi m’agrada. Temes aparentment alegres però on si et fixes bé t’adones que t’estan explicant alguna cosa trista o estranya.

Hi ha un tipus de dance que ara està molt de moda i no para de sonar a les ràdios. T’agrada?

Crec que hi ha masses coses que sonen igual i arribarà un punt en què la gent es cansarà. Al dance més comercial li falta imaginació. Espero que aquesta tendència canvii. S’estan fent coses molt interessants en escenaris més alternatius. M’encanta el deep house i el nu-disco, per ballar i per punxar. Potser algun dia també seran gèneres massius. Amb la meva música i les meves sessions intento posar el meu granet de sorra.

La festa del 5è aniversari de Somoslas és diumenge 31 a les 0.30 h.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús