Una festa brillant

dimecres, 27/02/2013 | Música, Teatre

The Wild Party.jpg

De tant en tant apareixen a la cartellera teatral de Barcelona musicals que es converteixen en una autèntica sorpresa (i una festa) pels aficionats al gènere. Des del passat cap de setmana es pot veure al Teatre Gaudí The wild party (La festa salvatge), un muntatge que es mereix pel talent del seu equip el millor dels èxits. És el nou Ruddigore o Pegados, una peça que neix en un teatre fora del circuit més comercial però a la qual auguro –i espero no equivocar-me- un llarg recorregut. És un projecte ambiciós. En els temps que corren no es gens habitual que un espectacle faci l’aposta que ha fet la companyia Matèria Prima: disset actors i quatre músics al petit escenari d’una sala alternativa.

The wild party és un musical que es va estrenar a finals dels 90 a l’Off Broadway novaiorquès. L’autor, el reconegut Andrew Lippa, es va inspirar en un poema de Moncure March sobre els baixos fons dels cabarets americans dels anys 20. La història retrata l’ambient fosc i sòrdid del món de l’espectacle a través d’un triangle amorós. Els dos protagonistes són una parella formada per una ballarina i un pallasso que, després de tres anys d’una relació explosiva, veuen com la rutina i la violència els dominen. Després que ell abusi d’ella, la noia decideix organitzar una festa per venjar-se. Allà hi coneixerà un personatge que li farà trontollar els principis.

Entre els protagonistes trobem a cares conegudes del musical a casa nostra. Destaquen el Xavi Duch (Spamalot, Fama) i, sobretot, la Maria Santallusia, membre fundador de la companyia Egos Teatre. La seva Kate és antològica. Els altres dos protagonistes, la Xènia García (La bella y la bestia, Los miserables) i el Roger Berruezo (Què, el musical) també fan una molt bona feina. Però aquest és un espectacle coral, on gairebé tots els actors són sempre a escena, entregats. La directora, Anna Valldeneu, ha fet molt bona feina i aconsegueix que ens sentim gairebé un més en aquesta festa, a un pam de la nostra cara, salvatge, plena de drogues, alcohol i sexe. I tot a ritme de jazz, rock, pop i ritmes llatins. The wild party ha de funcionar. No us la perdeu. Us ho passareu de meravella.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús