Sueu la cansalada

dimecres, 27/02/2013 | Esports, General

IMG_1154.jpg

Megan Rapinoe, Seimone Augustus, Alexandra Lacrabere… Són els noms d’algunes de les esportistes obertament lesbianes que van participar en els Jocs Olímpics de Londres. Cada cop són més les atletes que no amaguen la seva orientació sexual i surten de l’armari. És un gran pas endavant. L’homosexualitat en el món de l’esport, tant femení com masculí, continua sent un tabú en moltes disciplines. Per això és important destacar la tasca que fan a casa nostra entitats com el club esportiu LGTB Panteres Grogues. Des del 1994, l’entitat lluita contra la discriminació en el món del esport. Dels seus socis, només un 20% són dones. Per donar-se a conèixer en el món lèsbic i incrementar el número d’esportistes femenines va néixer el 2010 el Donasport, una sèrie d’activitats esportives no competitives que tenen com a objectiu la integració de les dones i la seva participació en futurs esdeveniments i seccions esportives de l’associació. Aquest divendres comença la quarta edició d’aquest esdeveniment que per primer cop s’allarga durant tres setmanes. En total, del 1 al 17 de març, es faran més d’una quinzena d’activitats, des de tornejos de futbol o vòlei platja a sortides en patins o festes, només per a elles.

En només quatre anys, el projecte de Donasport no ha parat de créixer. Ens ho explica l’Adriana Salazar, una més de la quinzena de noies que forma la comissió que impulsa, amb molta energia, aquest projecte integrador. “Vam començar organitzant un únic cap de setmana i amb molt poques noies. Però cada any anem a més. L’any passat la participació va augmentar un 300%”, ens explica. Enguany també esperem molt bones xifres.

L’edició de Donasport d’aquest any és la més ambiciosa que s’ha fet fins ara. Comença divendres amb un acte a l’auditori Cullell Fabra del Centre Sant Pere Apòstol. Es projectaran diversos curts relacionats amb la dona, l’esport i la comunitat LGTB. Aquest cap de setmana hi ha dues activitats més: una sortida de la secció de senderisme de Santa Margarida i els Monjos a l’Arboç el dissabte i una ruta en bici al Prat de Llobregat el diumenge. El mateix diumenge també s’ha organitzat una calçotada a Torrelles de Llobregat, l’únic acte de pagament. I és que una de les característiques del Donasport és que totes les activitats són totalment gratuïtes. Els fons per desenvolupar-les provenen del pressupost de Panteres Grogues i de diverses subvencions, tant locals com europees.

Les activitats esportives continuaran dimecres amb un entrenament de natació al poliesportiu de Can Ricart. En les dues pròximes setmanes també es podrà participar en tornejos de futbolí o tennis platja i classes de ioga o natació sincronitzada. També es faran diverses festes, la principal el dissabte 16 al Tarantina. També s’ha organitzat un concurs fotogràfic obert a tothom. Trobareu tota la informació a la nostra agenda i a la seva pàgina web. No badeu perquè per a moltes activitats ja hi ha llista d’espera.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús