Un 2012 color rosa

dijous, 20/12/2012 | Clubs, DJ, General, Música

Water Park Day 2011.jpg

El Circuit, un èxit. Crisi? Quina crisi? El Circuit ha tornat a demostrar aquest any que és una marca consolidada a nivell planetari. La cinquena edició del festival gai i lèsbic va reunir a 70.000 persones. El 80% dels participants van arribar de l’estranger i d’aquests una bona part de fora d’Europa, sobretot dels Estats Units, el Brasil i Austràlia. Durant la primera quinzena d’agost els bars de copes, els clubs -i no només els que organitzen les festes oficials- estan plens. Els hotels ho noten. A les botigues del Gaixample venen més que mai. Grindr treu fum. I tothom content.

Butaques ocupades. Barcelona continua comptant amb dos festivals de cine gai i lèsbic i enguany tots dos han sigut un èxit de públic. Al juliol, el Fire!!, la 17a Mostra Internacional de Cinema Gai i Lesbià que organitza el Casal Lambda, va incrementar un 30% el número d’espectadors. A l’octubre, la 12a edició del Festival Internacional de Cinema Gai i Lèsbic de Barcelona, traslladat a la nova Filmoteca del Raval, va créixer un 60%. El resultat: sessions plenes -fins i tot entrades exhaurides en algunes projeccions- i la possibilitat de descobrir una bona representació del cinema d’arreu que aposta per la diversitat.

481697_10151541891074008_2066072468_n.jpg

Xurros ‘hipsters’. És, sense dubte, la festa revelació de l’any. La Churros con chocolate s’ha consolidat durant el 2012 i ha fet un salt a la primera divisió, traslladant-se del calorós i recollit Freedonia a la sala petita de l’Apolo (amb un parell d’edicions d’obligat exili al City Hall). Un diumenge al mes, a partir de les cinc de la tarda, gent amb ganes de divertir-se d’edats diverses es reuneix per ballar des d’èxits de Marisol a l’últim senzill de Rihanna. I mengen xurros, xocolata i crispetes i reten homenatge a la diva de la festa, l’omnipresent Raffaella Carrà. No els perdeu de vista el 2013: un churros tour i una edició nocturna estan en el punt de mira.

Compromís a prova. Els responsables de les diferents entitats que lluiten pels drets de gais i lesbianes sempre ho diuen: no s’ha de baixar la guàrdia, encara queda molta feina per fer. La realitat és que moltes associacions tenen problemes per sobreviure, amb els pressupostos retallats i amb cada cop menys gent, sobretot joves, amb ganes de dedicar-hi temps. És per això que s’agraeix la tasca que continuen fent i ens agrada que sorgeixen noves iniciatives com l’AMHO, la primera associació de musulmans homosexuals de Barcelona.

la foto còpia.JPG

Un Pride remullat. Segurament, la desfilada de l’Orgull barceloní va ser un dels moments més decepcionats de l’any. Una forta tempesta va deslluir la desfilada, que va ser express, i va obligar a anular la gran festa de l’avinguda Maria Cristina. Ni Marta Walsh ni Soraya. Tots cap a casa, xops i morts de fred. La decepció va continuar quan es va confirmar que Barcelona no seria la ciutat escollida per celebrar l’Europride del 2015. Però qui no es conforma és perquè no vol. El Pride celebrarà l’any que comença la seva cinquena edició i els responsables ja estan treballant per treure’s el mal gust de boca que els va deixar l’última cita. Diuen que serà més gran i lluït que mai. L’esperem amb candeletes.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús