Al servei de la comunitat

divendres, 14/12/2012 | Esports, General

coral1.jpg

Els últims mesos han estat intensos a la seu de la Fundació Enllaç. Aquesta entitat que va néixer per protegir el benestar de les persones LGTB i del seu entorn en situacions de vulnerabilitat i dependència està a punt de començar una nova etapa. Per fi han acabat les obres en el seu local social, ubicat al carrer Rosselló, no gaire lluny de la Sagrada Família. Ja fa dos anys que s’hi van instal.lar però fins ara no ha estat a punt una gran sala polivalent que marcarà un abans i un després en la història del grup. Després de mantenir un perfil discret, saben que ara és el moment de fer un pas endavant i donar-se a conèixer al gran públic. En tenen ganes.

Segurament, molts de vosaltres no heu sentit parlar encara d’aquesta fundació. Però la seva iniciativa és molt lloable. Va néixer legalment el 2008 gràcies a la donació altruista de 25 fundadors històricament vinculats al moviment LGTB. Tots van posar sis mil euros per crear una entitat que vol, sobretot, ajudar a trobar solucions. Ens ho explica el seu president, l’Ignasi Pujades: “la iniciativa va sorgir d’un grup de persones preocupades per la situació de gais i lesbianes en fer-se grans. Per a molts, suposa tornar a l’armari. Alguns, al no tenir descendència, es queden sols. Volem ajudar a que això no sigui així”, apunta.

Des d’un primer moment el seu objectiu ha estat promoure i prestar serveis assistencials de qualitat a gais, lesbianes i transexuals en situacions de malaltia, dependència, incapacitat o similar. Per això ja fa temps que compten amb un educador social que dóna suport a qualsevol persona que tingui un problema i necessiti suport. “Tot i que hi ha casos de tot tipus i no necesàriament de gent gran, la majoria de persones que s’adreça a nosaltres es troben soles. Per això és molt important teixir i impulsar una xarxa de solidaritat i suport mutu des del mateix col.lectiu gai”, afirmen. I aquí es on entra en joc el nou local. En els dos últims anys, la Fundació Enllaç ha atès una vintena llarga de persones que els han conegut sobretot a través del boca-orella. La nova sala polivalent vol convertir-se en un nou punt de reunió al servei de la comunitat i ajudar a donar-los visiblitat. L’espai està disponible per diferents entitats i activitats. De moment, la coral i el grup de tai-txi de les Panteres Grogues ja l’utilitzen. Són activitats a les que s’hi poden sumar, si es considera oportú, algunes de les persones en risc d’exclusió que atenen i tothom qui hi estigui interessat. La pròxima cita, les IV Jornades de Visibilitat Lèsbica que es celebren aquest divendres i dissabte.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús