El rei de les revistes

dimecres, 5/12/2012 | Exposicions, General, Moda

LV by BIEL CAPLLONCH.jpg

Luis Venegas és un fenomen. Nascut a Vitòria, criat a Barberà del Vallès i des de fa tretze anys resident a Madrid té una agenda de contactes que molts editors de Nova York matarien per aconseguir. Amb 33 anys, és el responsable de tres de les revistes de tendències més cool del moment: Fanzine 137, EY! Magateen i Candy. És també un amant de les revistes en paper. Les col·lecciona des de que era adolescent i en té més de 10.000. Fins al 10 de gener es pot veure a la Galeria Loewe, al Passeig de Gràcia, una selecció de les seves publicacions favorites.

A Fanzine137, 19.137. My Magazines es poden veure una sèrie de dobles pàgines escollides per Venegas de les milers de revistes que conformen seva col·lecció particular. Això sí, totes compleixen una característica: ja no es publiquen. Es tracta per tant d’una retrospectiva de la història dels magazins del segle XX des de la seva particular perspectiva. “Vaig créixer llegint revistes en paper. La primera que em vaig comprar va ser Vanity Fair nord-americà del 1992 on sortida Goldie Hawn a la portada”, afegeix. Des ben jove, el somni de Venegas era fer la seva pròpia publicació. “Fins que un dia em vaig decidir i la vaig fer. Ni més ni menys”. El 2004 va editar el primer número de Fanzine 137, una revista d’art i moda. Fa edicions limitades, d’un miler d’exemplars, molt cuidades, de preu elevat i que només es poden aconseguir en establiments seleccionats de tot el món i per Internet. Gràcies a la seva insistència i a la qualitat del producte ha aconseguit que grans noms de la fotografia com ara Terry Richardson, Bruce Weber o Steven Klein treballin per a ell.

Venegas també publica EY! Magateen, un revista sexy de nois joves lleugers de roba, i Candy, la primera revista d’estil dedicada a celebrar el transvestisme, la transsexualitat, l’androgínia i el cross-dressing. “Així, tot junt. Jo l’anomeno la primera revista transversal. No és una revista només per a travestis sinó per a tot aquell interessat en l’estil, la cultura i en les coses belles i excepcionals”, ens explica. En un dels números va aconseguir que l’actor James Franco es vestís de dona per la portada. En un parell de setmanes sortirà el cinquè exemplar. De la seva primera revista ha editat deu números diferents i de la segona vuit. La majoria de números estan esgotats.

Entre revista i revista, Venegas també té temps per muntar festes. Ho fa sempre amb la col·laboració d’Andrés Borque, àlies Niño Fixo. “Som com una parella còmica. Ell és alt i prim i jo baixet i amb uns quants quilos més”. Durant dos anys, van organitzar puntualment Es una FIESHTA!. Es van cansar i ara s’han tret de la màniga Mordor, “un autèntic infern”. La pròxima cita és el 29 de desembre al Pop Bar del Razzmatazz. “Punxarem tot el que se suposa que mai s’ha de punxar. Des d’una cançó de El rey león a l’últim èxit de Die Antwoord”, apunta. Venegas mai no s’arronsa. Per a ell, tot és possible.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús