Algunes coses que potser encara no saps de Grindr

dilluns, 5/11/2012 | General, Internet

Joellongreflect_Grindr.jpg

Fa uns dies el creador de Grindr, Joel Simkhai, va visitar Barcelona per conèixer una mica millor la realitat gai de la ciutat. Fa un any ja vam parlar amb ell de la seva reeixida aplicació. Ho podeu llegir aquí. Aprofitant la seva visita vam poder saludar-lo de nou i ens va explicar alguns secrets de la popular xarxa social.

Actualment, Grindr té 4 milions i mig d’usuaris al voltant del món. Però sabeu quants hi ha a Barcelona? L’última xifra oficial és del passat mes de juliol. Durant aquell mes es van connectar a l’aplicació des de la capital catalana 55.387 homes diferents. A Madrid ens van guanyar per golejada: 104.488 homes van utilitzar l’aplicació, com a mínim una vegada, des d’allà. En total, l’estat espanyol és el cinquè mercat de la marca amb 179.954 usuaris.

Amb aquestes xifres, Simkhai ha vingut de visita per conèixer el que es cou aquí i estudiar noves vies de negoci. Ara mateix el 70% dels diners que ingressa Grindr provenen dels usuaris que paguen pel servei extra. Només el 30 % del que recapten prové de la publicitat. L’empresa vol augmentar significativament aquesta xifra en els pròxims mesos. Per això es planteja contractar algun comercial a la zona. De moment, només dotze persones comercialitzen la marca a tot el món. Nou estan als Estats Units. Només tres estan a Europa (dos a Londres i pròximament un a París).

Grindr creix tan ràpid que és ara quan els seus responsables es comencen a plantejar noves formes de rendibilitzar l’eina. Segons Simkhai en un futur l’aplicació també ens podrà informar dels bars i locals interessants que hi ha al nostre volant. L’aplicació també canviarà el seu disseny aviat. De fet, han renovat tot el software des de zero perquè funcioni millor i més ràpid. També afegiran noves opcions que permetran definir millor els perfils i ser més selectiu en la recerca dels nois que estan al nostre voltant. Doneu-li un cop d’ull a les següents captures de pantalla i comenceu-vos a familiaritzar amb la nova imatge:

New-Grindr-Preview_Cascade-sm.jpg

New-Grindr-Preview_Menu_Communities-sm.jpg

“Estem molt contents amb l’evolució de tot plegat. Sóc conscient que molta gent pensa en Grindr com una aplicació que només serveix per aconseguir sexe. Evidentment, el sexe hi és. Però també moltes altres coses. Grindr és una eina meravellosa per conèixer gent”, insisteix Simkhai. Un dels seus projectes més immediats es aprofitar els beneficis de la geolocalització per posar en marxa moltes més campanyes a favor dels drets de gais i lesbianes al voltant del món. Per això han creat Grindr for Equality, un programa que vol ajudar a posar en contacte a persones que viuen en llocs on l’homosexualitat es castigada o on encara falta molta feina per aconseguir alguns drets.

Si voleu conèixer més xifres, aquí van algunes de curioses. Cada dia, un milió d’homes de mitjana utilitza l’aplicació. Cada segon, hi ha 100.000 usuaris connectats en algun racó del planeta. Les oficines principals de Grindr estan a Los Angeles i allà treballen 45 persones. Però aquest no és el volum més important de treballadors. L’empresa té uns cinquanta freelance repartits pel món, en diferents franges horaris, que es dediquen a revisar les fotos que s’utilitzen en els perfils. “Apple i Google són molt estrictes amb això. Als perfils no poden aparèixer nus, així que tenim personal repartit per tot el món revisant a totes hores les fotos dels perfils. És car però s’ha de fer”, diu. El que no revisen són els 35 milions de missatges que cada dia s’envien. Tampoc revisen el indeterminat però voluminós número de fotos que els usuaris intercanvien a través dels xats privats. Això sí, totes les imatges queden emmagatzemades durant un temps en els seus servidors. Imagineu-vos tot el que un podria trobar remenant en el seu arxiu…

Etiquetes: ,

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús