Torna el Festigailesbià

dissabte, 3/11/2012 | DJ, General, Teatre

1.JPG

És un autèntic clàssic de l’ambient. Aquest diumenge torna al Casinet d’Hostafrancs el Festigailesbià, el concurs per a artistes novells del Casal Lambda. Enguany se’n celebra la 21a edició i també hi haurà diverses estrelles convidades i números fora de concurs, com la vedet Lola Bastarda i la seva filla Caroline, les Duo Plu –animat duet retro– i el cor Barcelona Rainbow Singers; sorpreses, música i bon ambient.

El Festigailesbià va néixer el 1992 per iniciativa d’un grup de la històrica entitat gai i lèsbica. La primera edició es va fer dins el mateix local social, al passeig de Picasso, i hi van participar tot un grup de joves del Casal, entre els quals n’hi havia uns que, dos anys més tard, s’unirien com a grup teatral amb el nom de The Chanclettes. El certamen és un planter de nous talents.

Des d’aleshores, els objectius no han canviat gaire. “Es manté l’esperit de les funcions de fi de curs escolar. Es tracta de passar-ho bé. Cadascú prepara una actuació amb allò que creu que li surt més bé: uns fan un playback; uns altres, una performance, algú canta en directe o fa un ball, el millor de cada casa”, ens explica l’Araceli Moreno, ànima de la festa. Els gèneres musicals també són d’allò més variat: folklòriques, dives del pop o un cuplet picardiós.

Aquest any hi haurà dotze actuacions. Playbacks: imitadors de les Spice Girls, Madonna o Dana Internacional. D’altres cantaran en viu: Caballero, Les Etincelles o Gio Martin. Un cop més, la gala serà presentada per Dorothy Lamarc, un altre personatge del planter.

El Festigailesbià també tindrà enguany un jurat, a més de la tradicional votació del públic assistent. El palmarès es decidirà en un 50 % per votació popular i en l’altre 50 % pel vot del jurat, a l’estil eurovisiu. Tots els diners que es recaptin es destinaran al Casal Lambda, entitat que, com tantes, també s’ha vist afectada per les retallades i necessita la coŀlaboració de tothom per continuar oferint els serveis que promou des de fa 35 anys.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús