L’home tisora

diumenge, 28/10/2012 | Clubs, DJ, General, Música

shears 1.jpg

Aquest dilluns tornen a Barcelona els Scissor Sisters. La banda de Jake Shears, Ana Matronic, Babbydaddy i Del Marquis faran el penúltim concert de gira de presentació del seu disc més recent, Magic Hour (2012), a la ciutat. No serà un concert qualsevol. El grup va anunciar la setmana passada a Londres que ha decidit descansar una temporada. Per tant, serà la penúltima vegada que se’ls podrà veure junts en força temps. Un parell de dies abans d’aquest anunci, vam poder parlar amb Shears. El cantant de la formació és un autèntic enamorat de Barcelona on –assegura- ha passat alguns dels millors caps de setmana de la seva vida. Aquest és el resultat de la nostra conversa telefònica.

Fa una estona he dit a Twitter que t’estava a punt d’entrevistar i la reacció dels que s’han interessat ha sigut similar. Alguns m’han preguntat el teu telèfon i altres que t’ensenyi el seu perfil a Gayromeo. És habitual què això passi?

(Riu). Home, a vegades passa, sí. Però que no s’emocionin gaire. En general, em porto molt bé. Fa nou anys que tinc la mateixa parella! Però si em veuen i em volen dir alguna cosa, endavant. És molt fàcil trobar-me a Barcelona!

M’han dit que t’agrada molt la ciutat.

L’adoro. És una de les meves ciutats favorites del món. M’ho he passat molt bé allà! Hi vinc sovint, conec els clubs, m’agrada sortir a ballar i hi tinc molt bons amics, com el DJ Sammy Jo -un habitual del Razz-. Em sento com a casa.

Quan vas venir per primer cop?

Fa uns deu anys. Jo treballava fent de gogó a Nova York. Era un d’aquells nois que balla als bars i la gent li posa bitllets de dòlar als calçotets. Amb els primers diners que vaig estalviar, em vaig pagar un viatge a la ciutat. I vaig anar al Sónar. Va ser meravellós: l’ambient, la gent… allà vaig tenir clar que jo volia formar part de tot allò, del món de la cultura de club. I mira, uns anys després, vam actuar amb el grup al festival. Va ser increïble.

Per on t’agrada sortir?

Vaig tenir la meva època Souvenir –el popular after de Matinée a Viladecans-. M’agradava molt anar a allà. Sortir de festa és una part molt important de la meva vida. Ballar, prendre drogues, em va servir perquè em conegués millor a mi mateix, per descobrir-me. Em va fer molt feliç. Quan surts coneixes a gent molt diferent, és molt interessant. I em fa sentir jove!

Amics meus et recorden saltant i suant a Metro…

M’encanta Metro! Crec que té un dels millors sistemes de so del món. M’agrada molt com sona la música a la sala. És fantàstic.

I la cambra fosca de Metro la coneixes?

Ostres, fa molts anys que no entro allà! Des de que era un nen! Deu fer una dècada… Tampoc m’agrada molt anar a cambres bosques. Quan has vist una, les has vistes totes.


Doncs jo escoltant cançons com Sex and Violence del vostre anterior disc t’imaginava voltant per cambres fosques. O per un club com ara el Lab.Oratory de Berlín, segurament el club de sexe més popular del món.

I en part tens raó. Bona part dels temes de l’anterior disc, Night Work (2010), van sorgir després de passar una temporada a Berlín. I anar al Lab.Oratory em va inspirar molt. Però allà no tot és sexe. També hi ha una pista de ball on punxen DJ excel·lents. Allà va sorgir el concepte d’aquell àlbum.

T’agrada anar a ballar allà?

En ocasions especials, és un lloc fantàstic. Per exemple, per Cap d’Any, és un lloc boig. M’agrada, però tampoc m’imaginis vestit amb roba de cuir. No em va gaire aquest rotllo!

A Barcelona tenim un club força nou que s’inspira en el Lab.Oratory. Es diu Trash i està al Poble Sec. Jo crec que alguna cançó et podria inspirar…

Ah, doncs hi aniré. Sempre estic obert a descobrir coses noves…

Tindràs temps per sortir per la ciutat aquest cop?

El dia del concert, no crec. Ens quedarem de festa al Razzmatazz. Després anem a Milà i acabem la gira allà. Però el dia 10 de novembre tornaré. Estaré punxant amb el DJ Sammy Jo a la Rex Room del Razz.

Shears Razz.jpg

T’agrada fer de DJ?

Els dos últims anys ho estic fent força i m’agrada molt. M’encanta la música dance. Les meves sessions són força dures. M’agrada la música intensa, fosca, amb vocals potents…


Parlem del vostre últim disc, Magic Hour (2012). L’àlbum comença amb un tema, Baby Come Home, on parles de les relacions obertes. Una parella gai ha de tenir una relació oberta per poder durar anys?

No! Esclar que no! Cadascú té les seves normes i sap que li funciona millor. I tothom és lliure de fer el que vulgui. Perquè qualsevol parella funcioni, s’ha de parlar. Ser sincer. Però mai empènyer a algú a fer una cosa que no vol. La cançó tracta d’això. D’una parella amb una relació oberta on un dels dos espera a casa mentre sap que l’altre està fora, amb algú altre.


És l’hora del kiki. Quants cops has explicat en els últims mesos que és un kiki?

(Riu). Doncs no m’ho deixen de preguntar. Però crec que a la cançó ja queda molt clar, no? És una festa on calmar tots els teus nervis.

Us esperàveu l’èxit de la cançó?

De cap manera! Ha sigut del tot inesperat. És de bojos. Sembla que la cançó tingui vida pròpia. Saps? Aviat la faran a Glee. La cantarà Sarah Jessica Parker. T’ho pots creure?

Per què creus que s’ha convertit en un petit fenomen, sobretot, entre el públic gai?

És una cançó divertida, que et fa sentir bé, feliç. M’agrada molt que després de deu anys en la indústria, encara ens puguin passar coses així. Fas una cançó, la gent se la fa seva, fan imitacions, pengen vídeos a YouTube… Per a mi, això és el món.

Com va sorgir la idea per escriure el tema?

Te’n recordes d’aquell huracà que va amenaçar Nova York l’any passat? Va sorgir durant aquells dies. No es podia fer res. Vaig sentir a dos amics parlant i un li va a dir a l’altre que amb tot tancat haurien d’organitzar un kiki a casa. I això em va inspirar. Això passa molt. Escoltes a la gent parlant, prens notes i acaben sortint cançons.

Amb qui organitzaries el kiki perfecte?

Amb els meus amics, amb la gent de la banda, amb Sammy Jo, amb el meu home… Vaja, amb la gent que és important en la meva vida i em coneix molt bé.

Què podem esperar del concert de Barcelona?

Diversió! Tenim quatre àlbums a l’esquena. Podem escollir el millor del millor. Sonaran temes del nou disc, però també tots els èxits. Estic molt orgullós d’aquest xou.


Quina és la teva cançó favorita per interpretar en directe?

M’encanta Shady Love. M’encanta rapejar! M’ho passo molt bé.

La lletra de Shady Love és molt divertida. Des de sempre has demostrat que ets molt bon lletrista. No oblidem que ets l’autor, junt amb Kylie, de la lletra de I Believe in You. Paraules majors!

Estic molt orgullós d’aquest tema. És una de les primeres cançons que vam fer junts. Va sorgir d’una de les nostres primeres trobades. Fa deu anys que ens coneixem i som molt amics.


Quantes cançons heu escrit junts?

Moltes! De tant en tant ens trobem i ens tanquem a l’estudi un parell de dies. Ens ho passem molt bé. Algunes cançons s’han publicat, altres no les ha sentit ningú, i altres estan filtrades a Internet. És fàcil trobar-les.

Explica’ns una cosa de Kylie que no ens puguem imaginar.

Buf, és molt difícil… És que ella és com veieu. És encantadora, divertida, no parla mai malament de ningú… té una gran energia. Junts riem molt.

Sempre acabes estant al costat de grans dives. Kylie, Matronic, Lady Gaga… Als Estats Units vau telonejar a la Germanotta!

Sí, ella ens va escollir. Sempre explica que la nostra música la va inspirar al principi de la seva carrera.

I què és el que més et va sorprendre del personatge?

El seu sentit de l’humor. És una dona molt divertida. I, sobretot, una gran treballadora. Una de les persones més sacrificades que conec. No descansa mai!

shears kiki.jpg

Tothom diu que sortir de gira cansa molt i que es menja molt malament. Però veient les últimes fotos teves que has tuitejat, és evident que et cuides…

És que ja tinc 34 anys! M’he de cuidar. A la gira m’acompanya un entrenador personal i faig molt exercici. He d’estar en forma i cuidar el meu cos. I la meva veu. Sortir de gira és molt exigent i s’ha d’estar al cent per cent!

Ja acabem. Però abans d’acomiadar-te, què li dic als que m’ha demanat el teu telèfon?

Mmm. Millor que es posin en contacte amb mi a través de Twitter. Prometo mirar-me la foto del perfil amb interès!

El concert de Scissor Sisters a la Sala Razzmatazz és dilluns 29 d’octubre a les 20 h. 

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús