Una tarda de xurros

divendres, 28/09/2012 | DJ, General, Música

IMG_7762.jpg A la foto podeu veure la Raffaella Carrà arribant amb la seva maleta i una paperina de xurros a l’Apolo. Està bé. No és del tot veritat. No és la Raffaella autèntica, a qui fa molt que no veiem a Barcelona. Però la imatge és un bon resum del que trobareu a la sala petita del popular club del Nou de la Rambla una tarda de diumenge al mes. L’esperit de la diva italiana s’instal·la al Poble-sec gràcies a la Churros con Chocolate, una sessió petarda que la temporada passada es va fer al Freedonia, al Raval, i que ara es trasllada a l’epicentre hipster. I a sobre, berenar gratis.

La Churros con Chocolate és una iniciativa del col·lectiu HPF, un grup format per una noia i dos nois que des de fa un parell d’anys organitzen festes. Són Puy Ruíz de Alda, una tècnic de laboratori amb doble personalitat (ella és també la DJ Chica Barata); Luís Alcalá, un professional del màrqueting; i Manuel Ponce, llicenciat en Comunicació Audiovisual. Van començar muntant sessions d’electrònica en locals com el Zentraus. L’any passat, al novembre, es van treure de la màniga una festa adreçada al públic gai que des d’un principi va funcionar molt bé. El Manuel és l’inventor del concepte: una sessió de tarda on es poden berenar xurros amb xocolata i on pot sonar des de Marisol fins a Lady Gaga. “Estàvem segurs que funcionaria perquè nosaltres mateixos no trobàvem cap lloc on sortir un diumenge a la tarda. I la música va determinar el públic”, expliquen.

Des d’un principi, a molts l’esperit d’aquesta festa els va recordar una sessió mítica que durant un temps també es va fer a l’Apolo els diumenges a la tarda. Ens referim A los huevos tuyos, la festa de Rakel Mandela i Jette Mansfield, on també es repartia berenar (en aquell cas, entrepans de Nocilla). De fet, el públic de la Churros con Chocolate és força similar, d’edat diverses i, sobretot, amb ganes de divertir-se. A altra gent l’ambient els pots recordar El Cangrejo del Raval, menys cañí.

Al Freedonia van fer un total de vuit festes, algunes dedicades a temes com ara la Feria de Abril o Eurovisió. Totes es van omplir i van suar de valent. La falta d’espai i aire condicionat van fer que es plantegessin el trasllat. Van portar la seva proposta a l’Apolo i els l’han acceptada. “Ara el més important per a nosaltres és no perdre ni l’esperit ni el bon rotllo del Freedonia”, diuen. Per això, la festa serà força continuista.

Hi trobareu la mateixa decoració: banderoles amb imatges de dives de tots els temps i grans figures de cartró de les mateixes artistes amb les quals un pot interactuar i fer-se fotos. La música continuarà a càrrec de la DJ Chica Barata i el seu jove aprenent Sólo Activo. També hi haurà DJ convidats com Ferdiyei del SomosLas. No faltarà la xocolata ni els xurros. Però per tastar-los us haureu d’afanyar. “Són una gentilesa per als que vénen a primera hora, a partir de les cinc. Quan s’acabin, s’han acabat”, afegeixen. Però no patiu. Només diumenge es repartiran més de sis litres de xocolata i diversos quilos de xurros. I tot sense pagar ni un cèntim d’euro. A partir d’ara, els xurros es suquen a La [2].

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús