Èxit del Fire!!

dimarts , 17/07/2012 | Cinema, General

Circumstance_film.jpg

Si una cosa destacava en les projeccions del Fire!! d’enguany a l’Institut Francès, és que hi havia molt més públic que en altres edicions. I ara que coneixem alguna xifra d’assistència es confirma: aquest any els espectadors del festival de cinema gai i lèsbic s’han incrementat un 30 %. És una molt bona notícia i demostra que la gent respon si les propostes són interessants i es fan a un preu competitiu.

Com a curiositat, destacar que les pel·lícules amb més públic van ser Circumstance (França, Estats Units i Iran, 2011), The Night Watch (Regne Unit, 2011) i Spork (Estats Units, 2010).

Durant el Fire!! també s’ha fet el concurs de curtmetratges Filming Against Violence contra l’homofòbia, la transfòbia i la violència de gènere. Va ser el propi públic de la mostra qui va triar els guanyadors. El primer premi del públic va recaure en el curtmetratge de Sofia Elliot ¡Mama, soy gay! que rebrà 1.000 euros. El segon premi va ser per al curt de K. Prada i J. Prada, Lo estipulado el premi del qual serà una matrícula en un curs d’estiu de l’Escola Bande à Part. En tercer lloc va ser escollit el curt Gisëlle & Malice d’Orió Peñalver i Eric Monteagudo.

El curt guanyador del primer premi forma part d’una divertida sèrie argentina que es pot veure a Internet i que parodia diferents formes de sortir de l’armari. Les peces s’inspiren en històries reals i es financen de forma col·lectiva. La sèrie, que es pot veure aquí, busca enfrontar als seus protagonistes amb els seus propis tabús, representar situacions familiars singulars i normalitzar un fet més comú del que sembla.


Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús