Història d’una vedet

dimecres, 27/06/2012 | General, Teatre

Foto Sóc Poupée.jpg

Aquest cap de setmana, Barcelona viu els principals actes del Pride. Són desenes les activitats que s’organitzen i per això pot passar desapercebuda alguna que val la pena. Per exemple, l’Almeria Teatre estrena una obra de teatre molt interessant. Es titula Sóc Poupée de Beauvoir i és un monòleg de vedette amb carrera de lletres que canta en directe i explica al públic la seva vida i filosofia.

L’escriptor Daniel O’Hara és l’autor del text d’aquesta obra de teatre que ha dirigit Dani Claramunt i que interpreta Ferran Castells, un actor habitual en muntatges de la companyia Dagoll Dagom.

Castells és Poupée de Beauvoir, una vedet que en els seus espectacles, tan aviat pot cantar peces immortals d’El Molino com La vaselina o Josefina la criada com delectar l’espectador amb disquisicions psicoanalítiques del pop més recent, d’igual manera que pot homenatjar Sara Montiel o Eugene O’Neill per després submergir l’espectador en el relat moral de la seva vida turbulenta.

Fa uns dies vaig tenir l’oportunitat de veure un assaig d’aquest espectacle i em va sorprendre positivament. Sobretot, em va agradar l’entrega de Castells, que durant una hora i mitja no deixa d’entretenir al públic amb el seu xou. L’actor interpreta a la peculiar transformista amb convicció i canta temes que són l’autèntic retrat d’una època. Veient el muntatge vaig recordar en alguns moments al Pierrot que vam poder recuperar a Les nits boges que es van fer a principis del 2011 a la Rambla dins del cicle Rambleros i que ens va fer viure a les noves generacions l’esperit de locals del Paral·lel com el Barcelona de Noche. També em va agradar la particular interpretació intel·lectual d’un èxit de Britney Spears com Hold It Against Me a partir de la particular visió de webs com ara CromosomaX o Je Ne Sais Pop.

Sóc Poupée de Beauvoir és un one-man show que aposta per una veritable posada en escena teatral, dinàmica i creativa com escau a una vedet que ha estudiat Stanislavski. El muntatge es pot veure els dies 28, 29 i 30 de juny a les 21 h i l’1 de juliol a les 19 h a l’Almeria Teatre. L’entrada costa 15 €.

1 comentari

  • andreu febrer

    28/06/2012 13:41

    Vaig anar a un passe gratis ahir a la nit i em va agradar força. Les cançons de vedette antiga són atòmiques i l’actor s’explica molt bé. La vedette és una mena de punk rabiosa i dolça. Canta molt bé. El tros de la britney spears va ser una mica estrany.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús