El Pride, de la A a la W

dimecres, 27/06/2012 | DJ, Esports, General, Música, Teatre

pride avenueday.jpg

Per quart any, Barcelona celebra el dia de l’orgull lèsbic, gai, bisexual i transsexual (LGBT) amb quatre dies intensos d’activitats. El Pride barceloní s’ha convertit en poc temps en el més important del Mediterrani. L’any passat, més de 150.000 persones van disfrutar de la festa.

A d’Axel. L’hotel heterofriendly acull dijous la recepció oficial que marca l’inici de la festa. Serà un autèntic who is who de l’ambient gai barceloní. Per entrar-hi, cal invitació.

B de bicicletada. El club esportiu LGTB Panteres Grogues organitza diverses activitats durant tot el cap de setmana. Una de les principals, un passeig en bicicleta el matí de diumenge. Al Village de Maria Cristina també es podrà jugar a bàsquet o a tennis taula.

C de cross. Una de les novetats d’enguany és una cursa de 5 quilòmetres contra l’homofòbia que es farà el matí de dissabte a Montjuïc. El mateix dia al vespre també podreu participar en una carrera molt diferent: una de talons animada per Patrick, el transformista. El premi: 250 euros. No n’hi ha prou per als Manolos.

D de desfilada. El moment estel·lar del Pride és la rua del diumenge per la tarda. Començarà a Plaça Universitat, creuarà Sepúlveda per arribar al Paral·lel i finalitzar a plaça d‘Espanya. Enguany, s’esperen 35 carrosses i 25 grups a peu, més que mai. No us perdeu el moment àlgid de l’orgull barceloní.

pride foam.jpg

E d’escuma. Una de les festes amb més èxit és la que es celebra dissabte a la nit a l’avinguda Maria Cristina i que permet ballar i arrambar-se sota una gran massa de sabó.

F de Fira. Per primer cop, alguns comerços del Gaixample organitzen una fira al carrer. Dissabte, en horari comercial, trobareu al carrer Diputació, entre Casanova i Villarroel, una trentena de parades d‘establiments, gais i no gais, i tot tipus d‘activitats, animacions i demostracions.

G de Girl Party. La discoteca Aire acull dijous una de les poques festes només per a noies que es fan durant aquest Pride. També n’hi haurà una altra divendres al Sky Bar de l’Axel. El Pride aposta per les activitats conjuntes.

I d’Internacional. L’any passat, el Pride va rebre 20.000 turistes. Aquest any s’espera un creixement del 25 %. Carregueu la bateria de l’iPhone perquè el Grindr traurà fum!

K de Kids. Un any més, el Pride aposta pel public familiar. Al Village de l’avinguda Maria Cristina trobareu durant tot el cap de setmana inflables i tallers infantils. El dissabte, el Tibidabo es suma a l’Orgull Gai i es podrà entrar pagant només 10 €.

loco-mia-2011.jpg

L de Locomía. La franquícia del grup dels ventalls continua voltant pel món. Dissabte seran un dels convidats a la gala d’elecció de Miss Drag Pride. Hi participaran una dotzena de candidates. Les presentadores seran Lola Bastarda i Caroline.

M de MEG. El Teatre del Raval acull dijous la 1a Marató Escènica Gai amb una programació especial de teatre, dansa, musica, cabaret, poesia i performance. La jornada es tancarà amb la projecció de The Rocky Horror Picture Show.

N de natació. Si voleu conèixer a l’equip de natació de Panteres Grogues, el divendres fan una jornada de portes obertes. Si us agraden les activitats aquàtiques, la secció de sincronitzada del club farà una exhibició a les Picornell el diumenge al migdia.

O d’O’Hara. És el cognom de l’autor de l’obra de teatre Sóc Poupée de Beauvoir, un espectacle que es podrà veure durant quatre dies a l’Almeria Teatre. Es tracta d’un monòleg tragicòmic d’una vedet intel·lectual.

P de platja. Una altra de les novetats d’enguany és una jornada festiva a la platja de la Mar Bella divendres. El Pride Beach Day començarà amb activitats i jocs i acabarà a la nit amb una festa amb el DJ Ale Amaral.

Q de Queer. Les activitats que organitzen empresaris i associacions tenen una alternativa més radical. La Comissió Unitària 28 de juny, amb el FAGC i el CGB al capdavant, organitzen dissabte la seva tradicional manifestació i festa a la plaça Universitat.

R de Ramil. L’ex OT és el responsable d’interpretar l’himne d’enguany. Es titula Believe in love i es tracta –diu- d’un cant a l’amor i al respecte.

soraya.jpg

S de Soraya. La diva dance serà una de les estrelles de la festa principal del Pride. Farà una petita actuació de mitja hora. Per l’escenari també passaran Beast2move o Enrique del Pozo. Els presentadors seran Mateo Vergara i les Shimai. No patiu, que al final hi haurà DJ!

T de tómbola. Durant tot el cap de setmana podreu participar en un tómbola que repartirà 1500 premis directes. Hi ha des d’un viatge a Miami a desenes d’entrades a saunes o consumicions. Les butlletes costen 1 €.

V de Village. L’avinguda Maria Cristina es converteix, un any més, en el centre d’activitats i el cor del Pride. Des del dissabte al matí fins al diumenge a última hora, trobareu activitats, una zona de menjar, bar i actuacions.

MarthaCropHighRez.jpg

W de Wash. Amb Soraya, Marta Wash és l’estrella de la festa principal. La cantant de les Weather Girls celebrarà el 30è aniversari de It’s Raining Men. Prepareu-vos per un petit moment de bogeria col·lectiva.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús