Curts però intensos

dijous, 21/06/2012 | Cinema, General

TheMensRoom_Stills_01.JPG

Dins dels actes del Pride d’enguany destaca amb força la segona edició del MiMi, un festival de curts de temàtica lèsbica, gai, bisexual i transsexual que es va estrenar l’estiu de l’any passat i que es va celebrar durant el Circuit. Per la segona edició, el certamen s’avança en el calendari i aposta pel que va funcionar millor el 2011: les projeccions en espais singulars com terrasses i restaurants. Del 21 al 28 de juny es podran veure més d’una vintena de curts en llocs com l’hotel Axel o la platja de la Mar Bella. Un petit Mecal Air itinerant i tenyit de rosa.

Al capdavant d’aquest projecte hi ha un jove equip creatiu amb molta il·lusió i ganes de consolidar una proposta que definitivament abandona les sales de cinema i surt al carrer. “No volem que el públic vingui i s’assenti a una cadira. Volem que descobreixi propostes cinematogràfiques en llocs diferents i barrejar-ho tot plegat amb música i espectacles”, ens explica el Javier Arenas, director tècnic del MiMi i un dels responsables de Marvin & Wayne, una de les tres distribuïdores de curts que existeixen a Catalunya.

En total, aquest any es projectaran 23 curtmetratges procedents d’11 països diferents, sobretot d’Espanya i els Estats Units. Durant l’últim any, els organitzadors han vist més de 200 peces per escollir les propostes més interessants. Tot i que el seu objectiu era trobar curts divertits, més adients per projectar en l’ambient distès que proposa el festival, no ha estat fàcil. “El gruix de la producció són drames, sobretot, històries de parelles que no acaben bé”, diuen. Però podeu estar tranquils. Entre les desenes d’hora de metratge han trobat propostes entretingudes i de qualitat per passar una nit de cinema a la fresca. Es projectaran des d’històries de lesbianes zombis a documentals sobre els óssos de San Francisco. També es podrà veure l’últim treball d’un director habitual en els festivals gais barcelonins, Juanma Carrillo, de qui es projectarà una de les seves últimes produccions, Andamio (2011).

La segona edició del MiMi arranca el dijous 21 amb una festa d’inauguració a la terrassa de l’hotel Axel. Es faran cinc sessions més. El divendres 22 es podran veure curts lèsbics al Chiringuito de la Mar Bella on també es farà la festa de cloenda el dijous 28. També hi haurà projeccions a la cocteleria La Martinera i al restaurant Marquette. La sessió més pujada de to tindrà lloc el dimecres 27 a la discoteca Metro. A totes les festes es projectaran uns cinc curts i comptaran amb la col·laboració de diversos personatges de l’ambient barceloní com ara les Shimai, Lola Bastarda o Patrick. Teniu tots els detalls a l’agenda. Un cop finalitzat el festival a Barcelona, el MiMi es traslladarà a Sitges. Durant el Pride de la població del Garraf, del 6 al 8 de juliol, es faran projeccions al Cinema Retiro. La segona edició del MiMi es tancarà definitivament el 18 de juliol amb una festa i l’entrega de premis un cop més a la discoteca Metro.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús