Victòria eufòrica

diumenge, 27/05/2012 | General, Música

loreen.jpg

Estava cantant. Loreen i la seva Euphoria tenien tots els números per guanyar la 57ª edición del Festival d’Eurovisió. Des de la seva primera aparició al Melodifestivalen suec (de la que vam parlar aquí) ja era una de les favorites. Tal i com funcionen els vots a Eurovisió, mai es pot assegurar res fins l’últim moment. Però Loreen ha fet una bona feina i s’ha emportat la victòria cap a Estocolm. Era segurament la millor cançó i, sobretot, una de les poques que es correspon amb l’any en que vivim.


L’organització respira tranquil·la. L’any que ve el certamen de música més popular d’Europa torna al país d’Abba. Suècia, que no guanyava des del 1999, és un dels països on el certamen és més popular. A més, tenen la capacitat econòmica per organitzar-lo. Segur que serà una gran festa.

La resta de resultats tampoc van decebre. El segon lloc va ser per Rússia amb les seves àvies entranyables. Cada cop que surtien, el Crystall Hall rugia. En tercer lloc va quedar Sèrbia, amb una balada que aquí sempre ha agrada molt. Pel que fa a Espanya, una desena posició no està gens malament. A mi Pastora Soler em provoca més aviat indiferència, però no negaré que canta de forma espectacular. A Bakú s’ha comportat com una autèntica professional. S’ha guanyat molts fans arreu d’Europa.


I pel que fa a l’Azerbaidjan, ha sigut tota una sorpresa. Han tirat la casa per la finestra. L’inici de gala d’ahir amb els focs artificials sobre la badia de Bakú va ser espectacular. El país ho ha viscut tot amb gran orgull i esperem que el festival i el contacte amb estrangers i turistes faci canviar alguna cosa. La gent d’aquest país, extraordinàriament càlida i atenta, es mereixen un govern que deixi d’atemptar contra la seva llibertat.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús