17 de maig

dijous, 17/05/2012 | General

cartell.jpg

Avui, 17 de maig, és el Dia Internacional Contra l’Homofòbia i la Transfòbia. Només cal donar-li un cop d’ull a les dades de l’Observatori contra l’Homofòbia de Barcelona per adonar-se que no estem parlant d’alguna cosa poc freqüent. Només entre el mes de gener i el mes de maig d’aquest any, l’organisme ha rebut 137 denúncies. Un 45 % són d’homes i dones transsexuals; un 35 % de gais; i un 20 % de lesbianes. El 47 % de les denúncies corresponen a vulneració de drets i denegació de serveis.

Malauradament, encara avui, al voltant de 80 països del món criminalitzen l’homosexualitat i condemnen els actes sexuals entre persones del mateix sexe amb penes de presó. A més, encara hi ha cinc països que mantenen per aquests casos la pena de mort (Iemen, Aràbia Saudita, Iran, Sudan i Mauritània).

A Barcelona, aquest dijous es fan alguns actes per recordar l’efemèride. Per exemple, el Consell Municipal de Gais, Lesbianes i dones i homes Transsexuals promou en col·laboració amb l’associació Grup d’Amics Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals (GAG) un acte al districte de Sant Andreu. L’activitat, que tindrà lloc a la seu del districte a la plaça Orfila, s’iniciarà a les 20 h amb la penjada de la bandera de l’Arc de Sant Martí per part de les entitats LGBT de la ciutat. Hi haurà diversos parlaments. A continuació Yara Tellez, transsexual i aspirant a diputada a Bolívia, pronunciarà una conferència.

Un altre acte que es fa és de caire esportiu i tindrà lloc a les pistes de la Maquinista, a la Barceloneta. Allà es farà un partit de futbol 7 mixt contra l’homofòbia. L’activitat l’organitza Avalot, el grup LGBT de la UGT de Catalunya, i Panteres Grogues. El seu objectiu es fer palesa la lluita de moltes organitzacions i persones contra la discriminació de ciutadans amb diverses orientacions sexuals.

cartell2.jpg

 

1 comentari

  • Salicrunette

    18/05/2012 9:27

    Trobo que el cartell està molt bé, perquè l’homofòbia, com el masclisme i com el racisme, encara estan molt presents en tics de vocabulari, expressions populars, frases fetes… que de vegades fins i tot aquells que no ens considerem ni homòfobs, ni masclistes, ni racistes fem servir per costum, sense pensar-hi massa. Ja no es pot admetre que per insultar un home se li digui que és un marica o un nena.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús