La lluita continua

dijous, 10/05/2012 | Cinema, General

FIRE!!2012-imagen-grafica.jpg

El títol d’aquest apunt és el lema de l’edició del Fire!! d’enguany, la Mostra Internacional de Cinema Gai i Lesbià de Barcelona. Aquest dijous s’ha donat a conèixer la imatge gràfica del certamen que se celebrarà del 5 al 15 de juliol, un cop s’hagin acabat els actes del Pride.

Segons els responsables, el lema respon a que el festival torna amb més força que mai. “Amb una actitud més independent i combativa en un any en què no podem mantenir-nos callats. Des de la selecció de pel·lícules i documentals, fins a la gràfica i la nostra filosofia”, diuen.

També han avançat algunes de les pel·lícules que podrem veure. I, com sempre, hi ha propostes molt interessants. En llargmetratges, Keep the lights on d’Ira Sachs, premi Teddy a la millor llargmetratge al Festival de Berlín 2012; Gun Hill Road de Rashaad Ernesto Green, un film que s’endinsa d’una forma nova i natural en el difícil món de la transsexualitat en la pubertat; o My brother the devil de Sally El Hosaini, premi a la millor pel·lícula al Festival Sundance 2012.


En documentals destaca Vito de Jeffrey Schwarz, una producció que recull la vida de Vito Russo, activista gai reconegut en el món sencer per la seva contribució al moviment d’alliberament gai; o Valentino, the last emperor de Matt Tyrnauer, un document molt interessant per a tots els amants de la moda.


Un any més, l’Institut Francès serà la seu principal del Fire!! que també projectarà pel·lícules a Casa Asia i el Fnac Triangle.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús