Cabaret per a fracassats

divendres, 13/04/2012 | General, Teatre

la foto.JPG

A Rakel Mandela la recordareu per la festa A los huevos tuyos. Junt amb Jette Mansfield i Souver DJ era la responsable d’aquella enyorada proposta que omplia un diumenge per la tarda la sala petita de l’Apolo d’actuacions d’artistes peculiars i entrepans de Nocilla. Quan la festa es va acabar, la Mandela -la drag de la màscara mexicana- i la Mansfield -la vedet barbuda-, van partir peres i cada una s’ha dedicat als seus projectes. Els dos personatges es deixen veure amb comptagotes, així que sempre és interessant quan un dels dos anuncia una nova aparició. Aquest dijous, Rakel Mandela ha tornat als escenaris. Ho ha fet a l’Antic Teatre amb un cabaret irreverent i políticament incorrecte dedicat al món dels fracassats. Es titula Estrelladas i es repetirà un cop al mes.

Després de veure la primera edició, puc confirmar que la proposta es gamberra, gamberra. Oblideu-vos de qualsevol tipus de dramatúrgia. A Estrelladas s’improvisa. L’únic que hi ha preparat és la llista d’artistes. I no són convencionals. Són gent que s’arrisca a provar coses diferents sense por a fer el ridicul. I en molts casos, el fan. O fracassen, que al cap i a la fi és el que es busca. Tot es tan increïblement dolent que arriba a fer gràcia. Molta.

El dia de l’estrena en el parell d’hores que va durar l’espectacle vam poder veure, entre d’altres números, una connexió via Skype amb una drag mallorquina que va cantar des del saló de casa seva un tema de Yuri; dansa contemporània protagonitzada per un transvestit de Cadis imitador de Celine Dion que abans havia interpretat un parell de cobles; o actuacions musicals de desconeguts i peculiars grups d’electropop com ara Qbits o Overlain. També va haver-hi temps per fer un homenatge al fracassat del mes, en aquest cas, l’ex boxejador Poli Díaz. La Mandela ens va posar la seva pel·lícula porno, El potro se desboca, en pantalla gran i es va dedicar a comentar-la. El lletgisme i l’anti morbo en la seva màxima expressió. Per acabar, i com a teràpia col·lectiva, tothom qui va voler va poder llançar-li tomàquets a la mestra de cerimònies en un moment batejat originalment com la tomatina turner i que recull la foto que acompanya aquest apunt.

És evident que Estrelladas no és una proposta apta per a tots els públics. No és el muntatge on portaríeu als vostres pares i cal una mica d’estomac. Però si voleu passar una nit diferent amb uns quants amics i només per cinc euros, no ho dubteu. Segur que rieu un cop superada la sorpresa inicial. Atents a la pàgina web de l’Antic Teatre per saber quan seran les pròximes edicions!

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús