No a Sizzla

dimarts , 27/03/2012 | Clubs, General, Música

sizzla-reggae-2012.jpg

Aquests dies s’està parlant molt de la pròxima visita a Barcelona del cantant jamaicà Sizzla Kalonji. Més de 37.500 persones han signat una petició dirigida a les sales de concerts on estava previst la seva actuació perquè no cedissin els seus espais per a les actuacions del raper. El cantant demana en diverses cançons la mort dels homosexuals.”Vaig i disparo a mariques amb una pistola”, “Sodomites i mariques, mort per a ells” o “Boom! boom! Els mariques han de morir” són algunes frases que el músic inclou en els seus temes.

A hores d’ara, la Sala Vivero, de Màlaga, la Sala La Rambleta, de València i la sala Kapital, de Madrid, ja ha cancel·lat el concert de l’artista. Per tant, l’únic concert que farà a l’estat espanyol serà a la Sala Apolo de la capital catalana. Des del local s’han afanyat a emetre un comunicat en el qual informen que Sizzla s’ha compromès a no cantar les seves cançons més polèmiques i que les autoritats, com el govern de la Generalitat o el fiscal provincial, ja han estat avisats. Però cal que el concert barceloní sigui l’únic que no es suspengui?

No cal buscar molt per Internet per comprovar que Sizzla té la costum d’oblidar-se ràpid de les seves promeses. Tal i com podeu llegir aquí, el passat 20 de març va participar en un concert a Jamaica on va tornar a demanar la mort dels gais.

En el comunicat de la Sala Apolo es diu que el músic ha firmat un contracte amb el promotor que el porta a casa nostra on s’especifica i s’exigeix la no inclusió de cançons amb contingut homòfob ni d’incitació al odi o violència en el seu concert català, però de veritat cal promoure aquest personatge i fer-lo guanyar diners quan el seu missatge es tan lamentable? La Sala Apolo hauria de replantejar-se més seriosament que li aporta acollir un concert d’aquest tipus.

4 comentaris

 • Deivit

  28/03/2012 9:17

 • Hawer

  28/03/2012 12:28

  Evidement com que tenim tant poca memòria i estima per nosaltres mateixos, ens poden més les festes nasty, i varies que fan a aquesta sala, que decidir. Que directament no hi tornarem a anar. Perquè és trist que una sala que es nodreix d’un percentatge molt elevat de públic homosexual, programi un concert on el seu cantant principal vulgui cargar-se la sala en un altre dia qualsevol.Espero que ho notin en la facturació dels propers mesos. La hipocreisa disfressada de llibertat d’expressió deixa molt que desitjar. Jo per la meva part, ja m’hi han vist prou.

 • Josep Maria Sarri

  28/03/2012 13:15

  Finalment, aquest matí la Sala Apolo ha decidit cancel·lar el concert. Han entrat en raó!

 • Baronesa Arabella Nosferati

  28/03/2012 22:25

  Ben fet, darrrrrrlings!!! Homofobia = Muerte… tal como hemos visto recientemente.
  Además, el Arte significa aportar algo nuevo al mundo sin destruir nada a cambio ni en el proceso, y éste individuo no entra en ese concepto, so bye bye baby….

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús