Un vestit a mida

dilluns, 19/03/2012 | General, Teatre

La gran depresión.jpg

Si aquests dies hi ha una obra de teatre a la cartellera de Barcelona que atreu al públic gai és La Gran Depresión, la peça que protagonitzen Bibiana Fernández i Loles León a l’Artèria Paral·lel. Acosteu-vos qualsevol dia al teatre, si no ho heu fet ja, i comprovareu que la platea sembla una carrossa del Pride. I si feu el pas, segur que us ho passeu bé. El muntatge és un divertiment fet a mida de les dues protagonistes i firmat per dos vells coneguts de la comèdia petarda, Félix Sabroso i Dunia Ayaso.

L’obra es centra en el retrobament de dues amigues que s’han perdut la pista durant vuit anys. Marta, el personatge de Fernández, és una dona alcohòlica i operada fins les pestanyes, incapaç de valer-se per si mateixa, que s’intenta suïcidar amb un còctel de pastilles després del seu últim fracàs matrimonial. Manuela, interpretada per Loles León, és l’aparentment sensata i equilibrada amiga que acudeix al rescat però que en realitat és una envejosa amb greus problemes psicològics.

Durant gairebé l’hora i mitja que dura l’espectacle, les dues noies Almodóvar s’interpreten d’alguna manera a si mateixes. Els diàlegs inclouen multitud de referències a les seves pròpies vides (“als 80 ens ficàvem de tot”, diuen). Loles no deixa de fer ganyotes i moure’s amb desimboltura per l’escenari, mentre que Bibiana fa posturetes i llueix cos i llenceria sexy. Les dues canten i ballen, tenen atacs de riure o es permeten incorporar línies de diàleg amb referències a l’actualitat que no venen molt al cas (com el record de Fernández a Abidal el dia de l’estrena).  Però no importa. Les riallades del públic demostren que la gent s’ho passa bé i que han vingut per veure-les a elles. 

La Gran Depresión aspira a gran comèdia amb aires clàssics però a vegades recorda a un muntatge de Paco Morán i Joan Pera. Però resulta força entretinguda. Aneu-hi sense prejudicis i segur que rieu una estona.

1 comentari

  • Baronesa Arabella Nosferati

    22/03/2012 18:43

    Dues autèntiques show-women, ay sí, claro que sí!!!! Un placer….

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús