L’abolidor de prejudicis

dimecres, 14/03/2012 | General, Internet, Música

1©Maria Dias.jpg

Ja fa dotze anys que Jairo Lozano (Barcelona, 1976) es va inventar Sociedad Cerrada (SC), un col·lectiu que organitza festes puntuals que es caracteritzen per la seva atmosfera de fantasia i extravagància. Va començar amb sessions familiars que reunien trenta persones en un pis de Berlín i ara és capaç de mobilitzar-ne centenars.

Ha organitzat festes a Barcelona, Madrid, Eivissa, Míkonos i Rio de Janeiro. Precisament inspirat per l’ambient carioca, Lozano va treure’s de la màniga una festa GLS (gais, lesbianes i simpatitzants) l’any passat. Va ser un èxit. Dissabte, en una localització secreta, repeteix l’experiència. Si no sou socis, encara esteu a temps d’apuntar-vos-hi a la seva web. Però afanyeu-vos perquè l’aforament és limitat!

Per què una festa gai?

I per què no? És molt divertit. El funcionament és el mateix que una SC oficial. Només variarà el percentatge de públic, que aquesta vegada serà de majoria GLS.

Quina diferència hi ha entre una GLS i una festa gai convencional?

Em cansa que tot sigui sempre el mateix. Això és diferent. El bon rotllo és indescriptible, pot passar qualsevol cosa.

Quines són les normes bàsiques d’una festa SC?

Sobretot, una actitud alegre i positiva. No criticar, no jutjar ni assenyalar amb el dit ningú. Aprendre de les diferències. I regalar un somriure a tothom.

La primera GLS va estar dedicada a l’ambient brasiler. Ara al món de l’esport.

A les festes de SC la gent no es disfressa, es transforma. El món de l’esport dóna molt de joc i és una bona excusa per lluir músculs.

Hi haurà espectacles?

Tothom que ve a la festa és l’espectacle. Cal participar-hi. Hi ha qui es prepara xous, però també moltes coses que sorgeixen espontàniament. Són les millors.

Hi ha qui pensa que aquestes festes són una tapadora d’orgia o alguna cosa semblant, però no.

Simplement és una festa on ningú et diu el que està bé o malament, sempre que respectis la resta. El que predomina és la sensació de llibertat.

S’accepten heterosexuals?

Esclar! Tothom és benvingut. Però s’ha de tenir en compte que aquesta vegada els nois prenen el comandament i el públic serà predominantment entès. Serà una bona oportunitat per experimentar…

Tu ara vius de les teves festes. Et consideres un emprenedor?

Ni empresari ni emprenedor. Jo he vingut a aquesta vida per canviar el món. Ja sé que queda molt hippy. Però és el que em dóna sentit. Hi ha molta gent que ho fa en una ONG. Jo ho faig de la millor manera que sé: abolint prejudicis i tabús. Ho faig en les meves festes i en la meva vida diària. Els pocs diners que puc guanyar me’ls gasto viatjant.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús