Un cant a la llibertat

dimecres, 29/02/2012 | General, Teatre

marieta_alta.jpg

No és gaire habitual que un muntatge adreçat als més petits tracti el tema de l’homosexualitat. Tots els diumenges de març, el Poble Espanyol acollirà les representacions de Marieta, un espectacle amb actors i titelles a càrrec de la petita companyia igualadina La Visual, que parla de la igualtat de sexes i la llibertat afectiva amb tota la naturalitat del món.

Marieta descobrim la història d’en Pau a partir del dia que demana una cuineta com a regal d’aniversari i és discriminat per la seva família i amics. Però una marieta divertida i xerraire l’ajuda a descobrir un nou món, un regne fascinant on tothom és acceptat i pot expressar lliurement els seus sentiments. Segons el responsable de la companyia i autor del text, Francesc Mas, amb aquesta obra de teatre busquen normalitzar una realitat que encara està en vies de normalització.

“A molts pares els falten referents per explicar l’homosexualitat, i a la nostra història mostrem diferents tipus de famílies perquè després puguin donar respostes als seus fills”, ens explica. Segons el director, Marieta no vol donar lliçons de cap mena i fuig de la moralina i del pamflet. Només posa sobre la taula una sèrie de situacions que poden servir per iniciar algunes converses. “El nostre objectiu és donar l’oportunitat als infants de conèixer la realitat que ens envolta i de créixer emocionalment i intel·lectualment, fent-los més tolerants”, afegeix.

L’espectacle es va estrenar a La Mostra, la Fira de Teatre Infantil i Juvenil d’Igualada, el 2010. Des d’aleshores s’ha representat puntualment en alguns pobles de Catalunya i només una vegada en un centre cívic de Barcelona. Aquest és el primer cop que fan temporada a la capital catalana. “La veritat és que hem tingut força problemes a l’hora de vendre el muntatge.

Alguns programadors no veien clar el contingut o ens demanaven que canviéssim el títol”, apunta. “Els adults poden entendre el doble significat de la paraula marieta, però els nens són molt més intel·ligents. Ells es queden amb la història i el missatge”.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús