Literatura gai a l’Ateneu

dijous, 26/01/2012 | General, Llibres

web_eduardo-mendicutti.jpg

L’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya (ACEC) organitza unes jornades dedicades a la literatura gai i lèsbica a l’Ateneu Barcelonès. La primera jornada es fa aquest dijous i es centrarà en les diferents perspectives sobre la qüestió de la representació del gai a la literatura i la literatura gai vista des de fora. Hi seran presents Rafael Mérida Jiménez, María Castrejón i Alberto Mira. Demà divendres les jornades donaran la paraula a diversos escriptors que discutiran la seva relació amb la idea, sempre controvertida, de la literatura gai. L’acte comptarà amb Eduardo Mendicutti (a la foto), Iñaki Echarte Vidarte i Isabel Franc. Tots dos dies les xerrades comencen a les 19 h i l’accés és gratuït.

Per cert, i parlant de literatura, aquest divendres també es presenta a la Casa del Llibre, a la Rambla de Catalunya, Primera memòria d’Abel M., de Jordi Folck. La notícia de l’assassinat d’un jove gai a la zona de cruising de Montjuïc va “indignar” l’escriptor. Aquest tràgic succés, junt la història d’un noi de Badalona que va patir bullying homofòbic, va servir a l’autor reusenc per donar forma a aquest relat, una història d’amor i mort explicada a través d’unes cartes fictícies. L’acte comptarà amb la presència de l’actriu Montserrat Carulla, Oriol Vila i Sílvia Aranda, que llegiran fragments de l’obra. Serà a les 20 h.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús